Aktier: Rekordstemning sættes i bero

De halvfulde champagneflasker er stillet tilbage på køl tirsdag, efter propperne sprang mandag i forbindelse med, at det kom frem, at der var indgået en aftale, der skal få Grækenland ud af sine gældsproblemer.

Selv om aftalen nu ligger der, er der stadig en del arbejde at gøre, inden den kan blive til noget. Den græske premierminister, Alexis Tsipras, skal nu hjem og have godkendt kreditorernes rekordkrav i landets parlament. Og et af de græske regeringspartier har allerede erklæret, at der ikke kan findes støtte til den aftale, der er indgået.

Så det tegner til at blive en anderledes rolig tirsdag for det danske aktiemarked, som ser ud til at åbne op i samme niveau, som det lukkede i mandag, hvor C20 Cap lukkede med den 29. lukkerekord i år med en stigning på 1,8 pct. til 1031,10 på flere positive selskabsnyheder og den græske gældaftale.

Tirsdag kan der fortsat komme fokus på Novo Nordisk, der mandag steg med 2,5 pct. til 394 kr., efter nyheden om positive fase 3-resultater med GLP-1-analogen Semaglutid til brug én gang ugentligt, som selskabet afslørede fredag aften.

Også FLSmidth gik på weekend med en nyhed, der fik selskabets aktier til at stige i mandagens handel med 2,7 pct. til 317,30 kr. Det var nyheden om, at ingeniørkoncernen i weekenden havde landet en ordre på 57 mio. euro, 425 mio. kr., til Pakistan. Her skal selskabet levere udstyret til en ny cementfabrik tæt på Karachi.

Men tirsdag skriver dagbladet Børsen, at den danske ingeniørkoncern kan blive truet af uroen i Kina, som er verdens største marked for mineraler og råvarer.

Danske Bank fik mandag efter børslukketid af det internationale kreditvurderingsbureau Standard & Poor's (S&P) ændret sine udsigter til "stabile" fra "negative". Samtidig er den langsigtede karakter "A", som er den tredjehøjeste kategori, ikke blevet ændret. Aktien i banken steg med 2 pct. til 205,30 kr. mandag.

Udenfor eliteindekset kan der fortsat være investorøjne på Veloxis, der steg med 39,5 pct. til 1,20 kr. mandag efter, at selskabets middel Envarsus XR, der benyttes til forebyggelse af organafstødning i nyretransplanterede patienter, havde fået det grønne lys fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Veloxis venter, at Envarsus XR - der er til dosering én gang dagligt - vil være tilgængeligt for amerikanske læger og patienter i fjerde kvartal i år.

Rederiet Torm kan endelig sætte det sidste punktum i sin langstrakte restrukturering. Mandag aften fik det traditionsrige tankskibsrederi alt på plads i den aftale, der har taget flere år at forhandle i land, og som betyder store ændringer i Torms sammensætning og udsigter, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen. Torm steg op til nyheden efter børsluk med 2,2 pct. til 0,41 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk