Aktier: Rekordrækker ser ud til at fortsætte efter amerikansk helligdag

De amerikanske aktiehandlere holder fri mandag, da børserne er lukkede på grund af Martin Luther King Day.

De tre store amerikanske aktieindeks sluttede sidste uge af med solide stigninger og fortsat bimlen med rekordklokkerne. Fjerde kvartals regnskabssæson blev indledt med flotte resultater fra storbanker, mens robust detailhandel øgede investorernes optimisme omkring den økonomiske vækst.

Og ser man på udviklingen på futuresmarkedet, så ser det ud til, at rekordstimen vil fortsætte, når de amerikanske børser åbner igen tirsdag. Futures på det tre store amerikanske indeks viser plusser efter mandagens lukkedag for fejringen af Martin Luther King Day.

Den største går til Dow Jones, hvor futures stiger med 0,6 pct., S&P 500 ligger til et plus på 0,2 pct., og Nasdaq øges med 0,1 pct.

S&P 500-indekset lukkede fredag med et plus på 0,7 pct. i rekorden 2786,24. Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 0,9 pct. til rekordniveauet 25.803,19, og Nasdaq-indekset endte med dagen med et plus på knap 0,7 pct. i 7261,06, der ligeledes er rekord.

Dermed var ugens samlede stigning i S&P 500-indekset løbet op i 1,6 pct., mens Dow Jones er steget 2,0 pct., og Nasdaq har øget indeksværdien med 1,7 pct.