Aktier: Rekordrækken genoptaget i samtlige store indeks

De amerikanske aktier lukkede tirsdag med rekorder i alle de ledende indeks efter stigninger i især banksektoren.

Foto: Iris. De amerikanske aktier lukkede tirsdag med rekorder i alle de ledende indeks efter stigninger i især banksektoren.
Læs mere
Fold sammen

Markedets positive holdning havde baggrund i fremskridt for den amerikanske skattereform, stærke forbrugertillidsdata og opmuntrende kommentarer fra præsident Donald Trumps nominerede kandidat til Federal Reserves topchefstilling, Jerome Powell.

S&P 500-indekset lukkede med en stigning på knap 1,0 pct. i 2627,04, og Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 1,1 pct. i 23.836,71. Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 0,5 pct. i 6912,36.

Small cap-indekset Russell 2000, der ses som et sandsynlighedsbarometer for skattereformen, endte i rekorden 1536,43 efter en stigning på godt 1,5 pct.

Den grundlæggende positive holdning blev yderligere cementeret, da præsident Trumps pakke af skattelettelser gled forbi endnu en potentiel hindring, da et senatspanel godkendte reformpakken trods bekymringer fra nogle af de republikanske senatsmedlemmer.

Investorerne følger de politiske forhandlinger nøje, da håbet om lempelser i selskabsskatten vurderes at kunne øge mulighederne for nye rekorder for aktiemarkedet.

»Investorerne forsøger at være på forkant, og de anser det nu som sandsynligt, at der kommer en skattereform for virksomhederne,« siger chefstrateg Rick Meckler fra Libertyview Capital Management i New Jersey til Reuters.

Den sandsynligvis kommende Federal Reserve-chef, Jerome Powell, gjorde rede for sine pengepolitiske holdninger over for en senatskomité og pegede blandt andet på behovet for potentielt at lette reguleringen af den finansielle sektor.

Det gav genlyd i finanssektoren, der med en stigning på 2,6 pct. suverænt var tirsdagens højdespringer i S&P 500-sammenhæng.

BANKERNE I FRONT

JPMorgan, Bank of America, Citigroup og Wells Fargo steg alle 3 pct. eller mere, hvilket sendte selve banksegmentet op med 3,3 pct.

Enkelte investorbekymringer over de store kurshop kunne dog aflæses i volatilitetsindekset VIX, der øgedes for anden dag i træk og tirsdag kravlede over 10 efter en stigning på 1,6 pct.

Onsdag morgen er de asiatiske investorer lidt mere tilbageholdende, når det gælder de amerikanske aktiefutures. De ledende futures ligger med små kursfald under 0,1 pct.

Tirsdagens nøgletal viste en stærkere forbrugertillid end ventet i november. Tillidsindekset steg til 129,5 fra 126,2 måneden før, mens økonomerne havde estimeret et fald til 124.

»De data, vi har fået i dag, bekræfter et miljø med lav arbejdsløshed, lave renter, høj tillid og høje aktivpriser,« siger chefstrateg Anthony Saglimbene fra Ameriprise i Michigan til Reuters.

MASSIV OVERVÆGT AF POSITIVE SEGMENTER

Der var en massiv overvægt af positive sektorer i S&P 500-sammenhæng, hvor kun ejendomsbranchen viste kursfald. Dagens minus på godt 0,3 pct. skal ses i lyset af forventningerne om højere renter.

Amazon indledte dagen med stigninger, efter at positive statistikker for salget på cyber monday pegede på rekordomsætning. Aktien lukkede dog med et lille tab på 0,2 pct.

/ritzau/FINANS