Aktier: Rekordrækken fortsatte med Dow over 19.000

De amerikanske aktier fortsatte op, og rekorderne blev slået som perler på en snor tirsdag på Wall Street. Euforien syntes uden ende, og samtlige fire hovedindeks - det brede S&P 500, det industritunge Dow Jones, it-indekset Nasdaq og small cap-indekset Russel - lukkede alle på det højeste niveau nogensinde.

Arkivfoto. De amerikanske aktier fortsatte op, og rekorderne blev slået som perler på en snor tirsdag på Wall Street. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske aktier fortsatte op, og rekorderne blev slået som perler på en snor tirsdag på Wall Street. Euforien syntes uden ende, og samtlige fire hovedindeks - det brede S&P 500, det industritunge Dow Jones, it-indekset Nasdaq og small cap-indekset Russel - lukkede alle på det højeste niveau nogensinde.

Aktierne steg i takt med stigende forventninger til, at den amerikanske økonomi er stærk nok til at modstå højere låneomkostninger, idet markedet nu har implementeret en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i december 100 pct.

Samlet blev det til en gevinst i S&P 500-indekset på 0,2 pct. til 2202,94, mens de tunge aktier i Dow Jones steg knap 0,4 pct. til 19.023,87. Nasdaq-papirerne sluttede med et plus på 0,3 pct. i 5386,35, og Russel-indekset, der indeholder de mindre selskaber, sluttede med en stigning på 0,9 pct. i 1334,34.

Onsdag morgen er aktiemarkederne i Fjernøsten generelt stigende. Markedet i Japan er dog lukket på grund af helligdag. De amerikanske aktiefutures fortsætter samtidig de positive takter med små stigninger under 0,1 pct.

- Vi er endelig brudt igennem til rekordniveauer. Aktierne hænger ikke længere fast i et frustrerende interval, og vi kan gå videre til at prissætte de forbedrede udsigter. Der er stærke tegn på, at den amerikanske økonomi er i god form, og det lover godt for virksomhedernes indtjening, siger kapitalstrateg Heinz-Gerd Sonnenschein fra Deutsche Postbank i Bonn til Bloomberg News.

»9 af 11 UNDERINDEKS STEG«

Af S&P 500-indeksets 11 undergrupper lukkede de ni i plus med sundhedssektoren som Sorteper efter et fald på 1,4 pct. Sektoren blev blandt andet trukket ned af Medtronic, der faldt 9 pct. efter en skuffende salgsvækst i tredje kvartal.

Energipapirerne lukkede også i rødt, men dog så marginalt, at der skulle lup til at se størrelsen på minusset.

Modsat tog telesektoren revanche med en stigning på 2,1 pct. efter kurshop i AT&T på 2,2 pct. og i Verizon på 2,4 pct.

Også råvareselskaberne havde medvind efter stigninger i metal- og råvarepriserne. Freeport-Mcmoran lagde 4,2 pct. til tirsdagens stigning på næsten 6 pct., mens Dow Chemical og Du Pont steg henholdsvis 0,6 pct. og 1,2 pct.

Efter børstid var der regnskab fra Hewlett-Packard Enterprise, der er det ene ben af den opsplittede Hewlett-Packard koncern.

Koncernen, der fokuserer på software og hardware til virksomhedskunder, overgik analytikernes resultatskøn med et mulehår, men forventningerne til indeværende kvartal lå på den halvsløje side.

Flere og flere kunder vælger pay-as-you-go-cloud-tjenester fra selskaber som Amazon.com og Alphabets Google, og topchef Meg Whitman betegnede situationen som "meget konkurrencepræget".

Aktien i Hewlett-Packard Enterprise faldt 1,1 pct. i eftermarkedet.

Tøjkoncernen Urban Outfitters skuffede ikke bare på forventningerne, men også resultatmæssigt i tredje kvartal.

Det sammenlignelige salg steg 1 pct. mod de ventede 1,9 pct., mens bruttoavancen samtidig faldt 15 basispoint versus sidste års tredje kvartal. Det betød et kursfald i eftermarkedet på 10 pct. efter en stigning på 5 pct. i den ordinære handel.