Aktier: Rekordrækken fortsætter - Icahn løfter Apple

Det brede amerikanske S&P 500-indeks satte mandag rekord for tredje børsdag på stribe. Nye milliardopkøb og fremgang til Apple medvirkede til at løfte markedet.

Læs mere
Fold sammen

Der var dog tale om en relativt behersket fremgang på Wall Street, der over de seneste fire uger har handlet inden for et snævert spænd. Forskellen mellem S&P 500-indeksets top og bund i den seneste måned har blot været knap 3 pct.

- Vi er en anelse over rekordniveauet, men ligger stadig i et snævert interval. Den snævre trendkanal på samtlige finansielle markeder afspejler, at folk har svært ved at pejle retningen for økonomien, og hvilken betydning det har, hvornår den amerikanske centralbank vil hæve renten, siger porteføljeforvalter i Greenwood Capital, Walter Todd, til Bloomberg News.

S&P 500 sluttede 0,3 pct. højere i 2129,20. Dow Jones-indekset blev løftet med 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset klarede sig bedst blandt de toneangivende indeks og sluttede med en gevinst på 0,6 pct.

Investoraktivisten Carls Icahn fik atter nogle investordisciple til at kaste sig over Apple-aktien ved i et åbent brev til ledelsen at opfordre til, at it-kæmpen løfter selskabets tilbagekøbsprogram for egne aktier, der i forvejen er på 70 mia. dollar. Argumentet fra Carl Icahn er, at Apple-aktien er 240 dollar værd, og at det derfor vil give god mening at købe egne aktier i det nuværende kursleje. Andre syntes det samme, og Apple sluttede mandag med en gevinst på 1,1 pct. til 130,19 dollar.

På opkøbsscenen var der mandag hovedroller til tøjkæden Ann Inc. og medicokoncernen Endo International.

Ann Inc. steg 20 pct. efter Ascena Retail Group indgik aftale om at købe selskabet for 2,2 mia. dollar. Endo faldt derimod, efter selskabet havde indgået aftale om at købe Par Pharmaceutical - inklusiv gæld - for 8,05 mia. dollar i en kombination af kontanter og aktier.

Opkøbet af Par Pharmaceutical er det seneste i en stribe fra Endo, hvis CEO har en fortid hos Valeant Pharmaceuticals og følger nogenlunde samme strategi som Valeant om at vokse kraftigt gennem opkøb på et tidspunkt, hvor der kan lånes penge billigt.

/ritzau/FINANS