Aktier: Rekordrækken brudt trods skattereformsfremskridt

De store amerikanske aktieindeks lukkede med fald tirsdag.

S&P 500-indekset lukkede tirsdag med et tab på 0,3 pct. i 2681,47. Dow Jones-indekset sluttede med et minus på 0,2 pct. til 24.754,75, mens Nasdaq-indekset endte med dagens største kursfald på 0,4 pct. i 6963,85.

- Markedet tager sig en puster. Det har gjort det godt på basis af sandsynligheden for, at skattereformen bliver vedtaget, siger investeringschef Sam Stovall fra CFRA Research i New York til AFP.

Resultatet af den omfattende reform er indregnet, og med den stærke stigning gennem de seneste uger taget i betragtning, vurderer nogle analytikere, at markedet kan give sig, når skattelovforslaget rent faktisk bliver vedtaget, mens andre ser S&P 500-indekset blæse gennem 2800.

- Dagens små tab er nok mere en pause for at få vejret, før nye stigninger sætter ind. Reformen synes med sikkerhed at gå igennem, og det betyder, at investorerne skal købe aktier, efterhånden som årsskiftet nærmer sig, siger markedsanalytiker Chris Beauchamp fra IG i London til AFP.

Onsdag morgen er markedet tilbage i en positiv tendens. Futures på de tre hovedindeks ligger med stigninger på godt 0,2 pct.

PÆNE BOLIGDATA

Boligbyggeriet i USA udviklede sig bedre end ventet i november, mens antallet af byggetilladelser faldt lidt. Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.297.000 enheder fra 1.256.000 i måneden før, mens der var ventet 1.250.000 enheder.

Og antallet af byggetilladelser faldt til 1.298.000 enheder fra 1.316.000 i november. Her var konsensus 1.270.000 tilladelser.

OVERVÆGT AF NEGATIVE SEGMENTER

Der var røde tal i otte af undergrupperne i S&P 500-indekset. Hårdest gik det ud over ejendomsselskaberne, der sluttede dagen med et tab på knap 1,9 pct., men også forsyningssektoren fik ørerne i maskinen med kursfald på 1,8 pct.

I den modsatte og mere positive ende lukkede selskaberne i dagligvarebranchen og energisektoren med gevinster, men for begges vedkommende var der tale om begrænsede stigninger på 0,1-0,2 pct.

Blandt enkeltaktierne var der positiv effekt af regnskaber fra lastvognsproducenten Navistar. En stærk omsætningsvækst og stor optimisme for det kommende år gav kursstigning på 7,4 pct.

En anden af de tunge aktier i bilindustrien - General Motors - fik medvind efter en opjustering af anbefalingen til "outperform" fra RBC. Aktien steg 0,8 pct.

Modsat faldt Apple 1,1 pct., efter Nomura Instinet ændrede anbefalingen af aktien en tand ned til "neutral" fra "køb".

Efter børstid var der regnskab fra transportvirksomhed Fedex, der overgik markedsforventningerne for det forskudte andet kvartal af regnskabsåret. Koncernen hævede samtidig prognosen for helårsindtjeningen, efter hvad koncernen betegner som en "solid stigningstrend i efterspørgslen". Fedex steg 1,8 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS