Aktier: Rekordniveauer ser ikke ud til at holde

De amerikanske aktiers himmelflugt fortsatte tirsdag, hvor rekorderne regnede ned over de store aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Det er dog ikke sikkert, at det fortsætter onsdag.

Futures for de tre store amerikanske indeks peger i hvert fald på fald på 0,1-0,2 pct. en time før åbningen onsdag.

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på 0,2 pct. til rekorden 2534,58. Dow Jones-indeks lukkede med en stigning på 0,4 pct. til rekorden 22.641,67, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på 0,2 pct., der sendte indeksrekorden op til 6531,71.

Også small cap-virksomhederne fortsatte sejrsrækken. Small cap-indekset Russell 2000 øgede 0,2 pct., hvilket betød endnu en indeksrekord.

Der er før børstid leveret regnskaber fra Monsanto og Pepsi.

MONSANTO SLUTTEDE ÅRET GODT AF

Monsanto kom langt bedre igennem sidste kvartal af regnskabsåret 2016/17 end forudset i markedet.

Aktien stiger 1,1 pct. i formarkedet.

Den store landbrugskoncern, der er kendt for genmodificerede afgrøder og sprøjtegift, omsatte for 2,69 mia. dollar i fjerde kvartal, mens der kun var forudset 2,53 mia. dollar ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Monsanto øgede især omsætningen inden for majs og sojabønner, mens bomuld og plantebeskyttelse gik tilbage.

På indtjeningsfronten var der også en meget positiv overraskelse, da den fortsættende indtjening landede på 0,20 dollar per aktie mod en forventning om et tab på 0,42 dollar ifølge Bloomberg News.

Set over hele 2016/17 tjente Monsanto 5,09 dollar per aktie, en klar fremgang fra 2,99 dollar i 2015/16.

Også første kvartal af 2017/18 ventes at byde på stigende indtjening, forudser Monsanto, der også nærmer sig en endelig fusion med tyske Bayer. Den forestående handel angives som grunden til, at Monsanto kun kigger ét kvartal frem i sin prognose.

PEPSICO LØFTER FORVENTNINGER TIL Q3

Den amerikanske drikkevarekoncern Pepsico, som blandt andet er kendt for at producere læskedrikken Pepsi, hæver i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal sine forventninger til indtjeningen per aktie.

Pepsico falder dog 2,0 pct. i formarkedet.

Pepsico forventer nu en indtjening per aktie på 5,23 dollar i 2017 mod tidligere 5,13 dollar. Det er mere end analytikernes forventning om en indtjening per aktie på 5,16 dollar.

Det er dog ikke Pepsi og selskabets andre læsedrikke, som er skyld i, at Pepsico kom bedre end ventet ud af tredje kvartal, for de amerikanske forbrugere køber færre sodavand end tidligere, men flere snacks.

- Alle vores divisioner havde resultater, som var på linje med eller bedre end forventningerne, på nær North America Beverages (NAB), hvor omsætningen faldt efter to år i træk med en stærk vækst i tredje kvartal, siger administrerende direktør i Pepsico, Indra Nooyi, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS