Aktier: Rekordklokkerne bimlede igen på Wall Street

De amerikanske aktieindeks udvidede rekordrækken tirsdag, hvor også det teknologitunge Nasdaq-indeks sluttede sig til rekorderne i såvel det brede S&P 500-indeks som det traditionelle Dow Jones-indeks.

Og igen var det finansaktierne, der var et af dagens største positive islæt op til afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank senere onsdag.

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på godt 0,1 pct. i 2506,65. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med en gevinst på 0,2 pct. i indeks 22.370,80, og Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på 0,1 pct. i 6461,32, der ligesom for de to andre hovedindeks' vedkommende var det højeste niveau nogensinde.

Onsdag morgen er det slut med de positive takter, idet de amerikanske futures ligger med marginale fald.

Investorerne holdt sig en del tilbage tirsdag inden afslutningen af den amerikanske centralbanks rentemøde, hvor Federal Reserve ventes at lancere tidsplanen for en reduktion i obligationsbeholdningen. Til gengæld er der ikke lagt op til en rentestigning, men investorerne vil nøje studere topchef Janet Yellens kommentarer til inflationen for at evaluere, om Fed vil hæve renterne i december.

- Det ser ud til, at markedet holder vejret og venter på, hvad Fed har at sige om økonomien og eventuelle fremtidige renteforhøjelser. Markedet kan give sig lidt, hvis de udskyder en reduktion (af balancen, red.). Det kan ramme finanssektoren, mens det samlede marked ikke bryder sig om usikkerheden, siger senior markedsstrateg Ryan Detrick fra LPL Financial i New York ifølge Reuters.

Hvis der derimod bliver tale om en reduktion i balancen, vil investorerne ifølge Ryan Detrick satse på, at en stigning i renten på de langsigtede statsobligationer vil kunne øge bankernes overskud.

TELE OG FINANS I TOP

Det var da også finanssektoren, der blandede sig i toppen af S&P-indeksets undergrupper tirsdag.

Forventningerne til udfaldet af Federal Reserves pengepolitiske møde gav anledning til en stigning i storbanker som JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup i omegnen af 1 pct., mens finanssegmentet samlet steg 0,8 pct.

Stigningerne kunne dog ikke følge med telesektoren, der tog et spring fremad på 2,3 pct. efter fusionsspekulationer.

De største amerikanske telefonoperatører, Verizon og AT&T, steg begge mere end 2 pct., mens aktierne i de mindre mobiloperatører T-Mobile og Sprint steg 5,9 pct. og 6,8 pct., efter meldinger om at de to selskaber er i aktive fusionsforhandlinger.

Sundhedssektoren var en af dagens dumpesegmenter med et fald på 0,8 pct. efter drop i sundheds-forsikringsselskaber som United Health på 1,8 pct. på grund af de seneste forsøg i Washington på at få tilbagerullet Obamacare.

Blandt enkeltaktierne dykkede de største amerikanske elektronikforhandler, Best Buy, efter offentliggørelsen af den forventede finansielle indtjening frem til 2021.

Estimaterne lå langt under Wall Street forventninger og gav kursfald på hele 8 pct.

Elbilproducenten Tesla faldt 2,6 pct., efter at finanshuset Jefferies startede dækningen af aktien med vurderingen "underperform".

/ritzau/FINANS