Aktier: Rekordfest med Genmab i front

Genmab tog den gule førertrøje på onsdag og endte med en stigning på 3 pct. til 651 kr. Det er rekord for aktien, der satte sig i spidsen af C20 Cap-indekset uden selskabsspecifikke nyheder.

Det var dog ikke den eneste aktie, der satte rekord på en dag, hvor investorerne afventede, om der kommer et ja fra det græske parlament til den reformaftale, der blev lavet i Bruxelles med EU i mandags.

Også Chr. Hansen, Novo Nordisk, Novozymes og Pandora kunne trække sig tilbage med rekorder. Og C20 Cap endte da også med sin 30. lukkerekord i år, da indekset steg med 1,0 pct. i 1041,63.

- Intet nyt er som bekendt godt nyt. Og det er, hvad man kan sige om det danske marked i dag, hvor der ikke rigtig er nogle selskabsnyheder, siger Mikkel Duus Hansen, aktieanalytiker hos Spar Nord, til Ritzau Finans.


Pandora steg på en nyhedstom dag med 1,8 pct. til 776,50 kr. og lagde sig et stykke efter Genmab. Novo Nordisk steg med 1,3 pct. til 398,50 kr. Ifølge Dagbladet Børsen er medicinalkoncernen klart i front i den nye lægemiddelklasse GLP-1. Og den position har koncernen ikke tænkt sig at slippe grebet om, lyder det.

Chr. Hansen steg onsdag med 1,9 pct. til 371 kr., og Novozymes steg med 1,0 pct. til 349,30 kr.

GN Store Nord kan glæde sig over, at selskabets høreapparatdivision, GN Resound, har fastholdt den betydelige markedsandel i den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner. Aktien i GN Store Nord steg næstmest onsdag med 2,2 pct. til 147,60 kr. efter også at være steget tirsdag, hvor nyheden fra USA kom.


Nordea, der torsdag morgen kommer med regnskab for årets andet kvartal, endte med en stigning på 0,9 pct. til 88,70 kr.


A.P. Møller-Mærsk har fået indledt dækning af analytikerne hos den japanske storbank Nomura med anbefalingen "reducer". Samtidig fastsættes kursmålet til 10.800 kr. Finans-kollegaen Jefferies ser anderledes på Mærsk-aktien og har løftet anbefalingen til"køb" fra "underperform". Jyske Bank har også løftet sin anbefaling af aktien til "køb".


Den opløftende vurdering kommer, efter at Maersk Line tirsdag gjorde det klart, at bestræbelserne på at øge raterne på containerfragt fra Fjernøsten til Europa vil fortsætte. Containerrederiet meldte om en rateforøgelse på 1000 dollar per teu fra 1. august. B-aktien i Mærsk steg 1,2 pct. til 12.050 kr.

FLSmidth endte i bunden af C20 Cap-indekset med et fald på 1,0 pct. til 313,60 kr. Faldet kom trods nyheden om en ordre til en værdi af 40 mio. dollar, svarende til 266 mio. kr., i USA. Den danske ingeniørkoncern skal levere et røggasrensningsanlæg på Essar Steels anlæg til pelletering af jernmalm i det nordlige Minnesota.

Uden for C20 har Bavarian Nordic meddelt, at Oxford Vaccines Group er gået i gang med et fase 2-forsøg med prime-boost forsøgsvaccinen mod ebola, der kombinerer det danske selskabs MVA-BN vaccine med en anden vaccine fra Janssen Pharmaceutical Companies.

De første frivillige har modtaget den første vaccination, fremgår det af en meddelelse onsdag morgen. Bavarian Nordic steg med 5,8 pct. til 375 kr.


Blandt sidepapirerne var Torm den aktie, der faldt mest i dagens handel. Aktien lagde 20,7 pct. til gårsdagens fald på 13,9 pct. og endte i 0,28 kr. Rederiet fik ellers en endelig aftale på plads om restrukturering mandag aften. Men det har ikke formildet investorerne.

/ritzau/FINANS