Aktier: Rekordernes tid fortsatte med Novozymes i toppen

Der var flere rekorder blandt de danske eliteaktier onsdag. Selve eliteindekset C20 Cap satte lukkerekord for tredje dag i træk - den 14. af slagsen i år - med en stigning på 1,0 pct. til 1119,51 kr., og der var også rekorder til Lundbeck og ISS med stigninger på henholdsvis 0,6 pct. til 353,30 kr. og 1,1 pct. til 285,10 kr.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Det var dog en anden aktie, der indtog rampelyset onsdag, nemlig den i Novozymes. Enzymselskabet aflagde inden markedets åbning regnskab for første kvartal, og det resulterede i en stigning på 4,8 pct. til 302,20 kr.

Selv om den organiske vækst landede højere end forventningerne blandt analytikerne, var stigningen lidt af en overreaktion, mener Klaus Kehl, der er aktieanalytiker i Nykredit.

- Det væsentlige at bide mærke i er, at den organiske vækst er bedre ventet, og det skal Novozymes have kredit for. Der har været mange investorer, som har været nervøse omkring væksten, og det er nok også derfor, at vi ser en markant reaktion i aktien, siger Klaus Kehl, der har anbefalingen "sælg".

Enzymgiganten kunne i årets første kvartal fremvise en organisk vækst på 3 pct., hvor analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde spået en fremgang på 0,9 pct.

Nets-aktien blev i løbet af eftermiddagen handlet op mod toppen i C20 Cap blandt andet efter nyheden i Børsen om, at selskabet er på vej med næste generation af betalingskort - en app, som man fremover kan betale sine varer med i eksempelvis supermarkedet.

Forklaringen kan dog også findes i, at Citigroup har indledt dækning af Nets med anbefalingen "neutral" og nævner muligheden for, at Nets kan være en interessant opkøbsmulighed for franske Worldline.

- Umiddelbart tror jeg, at stigningen kommer i forlængelse af Citigroups vurdering. Derudover har aktien været inde i en god trend på det seneste, hvilket også kan have haft noget at skulle have sagt, vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen over for Ritzau Finans.

Nets-aktien steg 3,2 pct. til 125 kr. - den største stigning for aktien i år.

Medicokoncernen Coloplasts aktie var også tæt på rekord trods en tur i analytikermøllen med en sænket anbefalingen af HSBC til "hold" fra "køb" til følge. Kursmålet blev i samme ombæring hævet til 585 kr. fra 555 kr. Danske Markets løftede også sit kursmål for aktien til 650 kr. Tilbage i februar var kursmålet på 550 kr. ifølge Bloomberg News.

Coloplast-aktien steg 0,3 pct. til 578 kr. Det var 1 kr. fra rekorden.

Uden for C20 Cap kom der regnskab for første kvartal fra Ringkjøbing Landbobank, der fortsatte perlerækken af regnskaber med rekordhøj indtjening. Der har været medvind over stort set hele linjen i perioden, men det bliver ikke nødvendigvis billedet gennem hele 2017.

- Vi har haft et exceptionelt godt kvartal. Jeg venter, at tendensen holder ved resten af året, men det er ikke sikkert, at man kan tage vores resultater i første kvartal og gange med fire, siger John Fisker, der er administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank.

Aktien steg 0,6 pct. til 1644 kr.

Cbrain fortalte i en kvartalsopdatering, at starten på 2017 har været god. Uden at komme med tal nævner selskabet, der laver softwaresystemer til offentlig administration, at det danske marked fortsat viser fremgang. Aktien endte uændret i 51 kr.

/ritzau/FINANS