Aktier: Rekorder som perler på snor

De amerikanske aktier forsatte himmelflugten onsdag, hvor tre af de fire store indeks igen landede på hidtil usete niveauer. Fortsatte stigninger i telesektoren trak sammen med højdividende-papirer og tech-branchen såvel Dow Jones-indekset som S&P 500- og Russel-indekset til rekord.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset steg 1,3 pct. til 2241,35, og Dow Jones øgede 1,6 pct. til 19.549,62. Nasdaq-papirerne lukkede med et plus på 1,1 pct. i 5393,76, mens Russel-indekset med de mindre selskaber lukkede i 1364,51 efter en stigning på 0,9 pct.

»Mange troede, at 2219 niveauet for S&P 500 ville byde på modstand, men vi gik gennem, som en kniv går gennem smør«, noterede chefstrateg JJ Kinahan fra TD Ameritrades ifølge CNBC.

Modstandspunktet betød samtidig, at mange investorer skulle inddække positioner beregnet på kursfald, hvilket gav yderligere fart på stigningerne.

KLAR POSITIV OVERVÆGT

Der var en klokkeklar overvægt af positive undersegmenter i S&P 500-indekset. Bedste segment var igen telesektoren, der lagde 2,4 pct. oven i tirsdagens stigning på 1,5 pct.

Og igen var det telegiganten AT&T, der for anden dag fik glæde af koncernens nye streaming-tv-tjeneste, DirectTV, der har overgået forventningerne. AT&T steg 2,8 pct.

Mobiloperatør-giganten Verizon øgede 2 pct. i kølvandet af salget af en lang række datacentre.

Ellers var der ganske brede stigninger i ejendomssektoren, it-branchen, forbrugerselskaberne, industrivirksomhederne og bankerne, der alle endte dagen med kursgevinster på mellem 1,5 pct. og 2,2 pct.

Eneste segment med tab var sundhedssektoren. Det skyldtes udtalelser fra den kommende præsident, Donald Trump, der erklærede, at han vil sænke medicinalpriserne.

Det står i skarp modsætning til opfattelsen for en måned siden, da det stod klart, at Donald Trump overraskende vandt præsidentvalget, idet Hillary Clintons korstog mod farma-industrien dermed faldt til jorden.

Blandt de store selskaber droppede Mylan, som er blevet kritiseret for høje priser, med 3,8 pct., mens farmagiganten Pfizer faldt 1,2 pct.

Novo Nordisks amerikanske notering faldt 0,2 pct. til 35,20 dollar, svarende til 242,23 kr. I København steg aktien onsdag 1,3 pct. til 243 kr.

PENGEPOLITISKE MØDER SPØGER

Investorerne kan nu se frem mod årets sidste store begivenheder - de pengepolitiske møder i såvel Den Europæiske Centralbank, ECB, som i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Den næste store begivenhed er ECB-mødet torsdag. Vi tvivler på, at ECB vil ønske at vække obligationsejernes bekymring ved at reducere de kvantitative lempelser, omtale afslutning af lempelserne og undlade at efterlade et indtryk af en forsat lempelig politik. Hvis det er tilfældet, bør markedet være OK,« vurderer rentechef Andrew Brenner fra National Alliance Capital Markets over for Bloomberg News.

Rentemødet i ECB's Styrelsesrådet afsluttes i dag, torsdag, mens mødet i Federal Open Market Committee løber af stablen tirsdag og onsdag i næse uge.

Torsdag morgen er de asiatiske aktiemarkeder gennemgående positive. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med stigninger på 0,1-0,2 pct.