Aktier: Rekorder i USA smitter af i Fjernøsten

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske investorer er så småt ved at vende tilbage efter det kinesiske nytår, og generelt er det til stigende kurser i kølvandet af fredag aftens midlertidige aftale mellem eurozonens finansministre og Grækenland.

Den midlertidige græske løsning gav fredag anledning til rekorder i såvel S&P som Dow Jones, hvilket smitter af på de fjernøstlige markeder mandag morgen.

- Der er helt klart noget momentum i aktier. Når obligationer næsten ikke giver forrentning, er aktier et godt alternativ. Aktier ser stadig billige ud i forhold til obligationer. Grækenland har fire måneder til at udarbejde en løsning. Vi bliver nødt til at vente og se, siger porteføljemanager Tim Schroeders fra Pengana Capital i Melbourne til Bloomberg News.

I Tokyo er der pæne stigninger i eliteindekset Nikkei 225, mens det bredere marked er mere forbeholdent. Der er en underliggende usikkerhed i markeder efter at referatet af det seneste pengepolitiske møde i Bank of Japan har vist, at flere medlemmer vurderer centralbankens inflationsmålsætning som "uopnåelig" i den nuværende markeds situation.

Nikkei-indeks ligger mandag med et plus på 0,5 pct., mens det brede Topix-indeks modsat falder 0,2 pct.

Blandt de øvrige asiatiske markeder er handlerne tilbage i Seoul, Kuala Lumpur, Hongkong og Singapore, mens der fortsat er nytårslukket i Shanghai, Shenzen og Taipei, Seoul og Singapore.

Hongkong stiger 0,1 pct. og Seoul ligger med et plus på 0,4 pct., mens Sydneys ASX-indeks stiger 0,5 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med små udsving tæt på nul i den asiatiske handel.