Aktier: Rekorder i sigte igen efter Grækenland-aftale

Den midlertidige græske gældsaftale, der kom på plads sent fredag, ventes at give nye stigninger på Europas børser mandag morgen.

Grækerne har fået lovning på en forlængelse af lånepakken hvis regeringen mandag afleverer en plan med sparetiltag. Den nyhed fik fredag aktierne i USA til at sætte rekorder, og glæden ventes også at ramme på østsiden af Atlanterhavet.

- Grækenland er fortsat i fokus og ser ud til at sætte retningen i dag. De har fået forlænget deres gældsfrister og skal allerede i dag aflevere deres planer i forhold til reformer. Det er jo ikke fordi at alle problemer er løst - slet ikke - men alene det, at de har fået forlænget deres gældsaftaler og er gået i dialog, ventes at give en lille pil opad for aktierne i Europa fra morgenstunden, siger aktiehandler Kim Sejdelin Christensen fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Fredag lukkede C20 Cap-indeks i rekordhøje 908,33 efter en stigning på 1,2 pct. Det var i øvrigt syvende dag i træk med fremgang. Fredagens stigning skyldes primært, at Novo Nordisk skød i vejret efter lovende data for diabetesmidlet Semaglutid i pilleform. Aktien steg 4,4 pct. til rekord i 310,4.

Siden har analytikerne i Main First Bank øget sin anbefaling af Novos aktie til neutral fra underperform og kursmålet til 290 kr. fra 260 kr. Et andet finanshus, Jefferies, øger samtidig kursmålet til 320 kr. fra 290 kr., og Nordea øger til 385 kr. fra 369 kr.

- Novo vil være i fokus igen fra ugens start oven på sidste uges stærke performance. Det er simpelthen bare en "must own" aktie i Danmark, og det har den været i en lang periode. Novo har bare leveret den ene positive selskabsnyhed efter den anden i mange år efterhånden, og dermed har aktien været berettiget dyr, siger Kim Sejdelin Christensen.

I Danmark fortsætter regnskabssæsonen i forsigtigt tempo mandag med kun Aarhus Elite blandt de programsatte rapporter. Men tirsdag leverer Jyske Bank årstal, og onsdag er det A.P. Møller-Mærsks tur.

Aarhus Elite er dagens eneste regnskabsaktuelle danske selskab med halvårstal for 2014/15. Det aarhusianske fodboldselskab, hvis flagskib AGF i øjeblikket ligger på tredjepladsen i den næstbedste række, venter et underskud på mellem 24 og 27 mio. kr. i regnskabsåret. Aktien faldt fredag 2,0 pct. til 0,29 kr.

SSBV-Rovsing skal stå skoleret for investorerne efter halvårsregnskabet, der blev fremlagt fredag efter børslukketid. Her havde Rovsing fremgang i omsætningen til 8,7 mio. kr. mod 7,2 mio. kr. et år forinden, men driftsresultatet og bundlinjen viser stadig røde tal. Desuden kommer Kalle Hvidt Nielsen ind som ny formand for bestyrelsen. Fredag bød på et fald i selskabets aktier på 3,9 pct. til 0,20 kr.

Jyske Bank, der faldt 0,1 pct. til 308,60 kr., er aktuel med sit årsregnskab tirsdag morgen, og derfor skal investorerne bruge mandag til at placere sig forinden. Der er blandt andet fokus på væksten i udlånet, som i øvrigt er påvirket af købet af BRFkredit, og niveauet for nedskrivninger på udlån.

Rockwool, der torsdag efter børslukketid kom med årsregnskab, får sin anbefaling rykket ned til "neutral" fra "køb" af Citigroup. Det skriver Bloomberg News. Fredag faldt aktien 1,7 pct. til 770 kr.

Nordea hæver sit kursmål på NKT-aktien til 425 kr. fra 385 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Anbefalingen er fortsat "køb". NKT-aktien lukkede fredag i 365,50 kr.

GN Store Nord har fået en ny storaktionær i form af American Century Investment Management, som nu ejer mere end 5 pct. af selskabet. Fredag steg GN-aktien 0,1 pct. til 149 kr.

Copenhagen Network, børsskallen efter Comendo, udskyder udlodningen af udbytte en anelse. En løsning ventes på plads inden årsregnskabet 27. marts. Aktien steg fredag 2,9 pct. til 1,78 kr.