Aktier: Rekorddrømmen lever for S&P 500

Det blev akkurat til plusser på det amerikanske aktiemarked tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Sidste uges meldinger fra den amerikanske centralbank om mere spredte renteforhøjelser i 2016 end hidtil forudset understøttede igen Wall Street, der også lod sig smitte af stigninger i Europa og håbet om snarlig løsning på Grækenlands økonomiske udfordringer.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 0,1 pct. højere i 2124,20 og dermed tæt på rekordniveauet på 2130,82 fra den 21. maj. Tilsvarende stigninger på 0,1 pct. løftede Nasdaq Composite og Dow Jones-indekset.

Detailsektoren havde en særdeles god tirsdag. Underindekset for sektoren satte rekord efter stigninger i blandt andre internetbutikken Amazon på 2,2 pct. og kontorforsyningskæden Staples på 1,8 pct. Desuden steg tøjkæden Urban Outfitters med 1,1 pct.

Imens noterede den canadiske smartphoneproducent Blackberry det største fald siden marts på 4,2 pct. Et lidt skuffende regnskab for første kvartal af 2015/16 gjorde udslaget. Omsætningen landede på 658 mio. dollar mod ventet 680 mio. dollar ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. På bundlinjen tabte Blackberry 28 mio. dollar, eller 5 cent per aktie, en knivspids mere end de 4 cent per aktie, der var forudset i underskud.

Fra den makroøkonomiske front kunne markedet hente støtte i udtalelser fra Jerome Powell, der er medlem af centralbankens rentekomité. Ifølge Powell er sandsynligheden omkring 50-50 for, at den amerikanske økonomi er i så god gænge til september, at banken kan hæve renten, skriver Bloomberg News. Netop september anses ellers af mange økonomer for det mest sandsynlige tidspunkt, hvor centralbanken indleder en ny æra med pengepolitiske stramninger, efter at renten har ligget tæt på nul siden 2008.

Der kom desuden godt nyt fra boligmarkedet, hvor salget af nye boliger steg med 2,2 pct. i maj. Det var næsten dobbelt op i forhold til forventningen i markedet om en fremgang på 1,2 pct. ifølge Bloomberg News. Ordreindgangen på varige goder faldt derimod med 1,8 pct. mod ventet 1 pct.

Efter børslukketid annoncerede streamingtjenesten Netflix et aktiesplit, hvor en aktie bliver til syv, og den melding har sendt aktien 3,2 pct. højere på eftermarkedet. Kursen på Netflix er allerede fordoblet i år, og har klaret sig bedst i S&P 500-regi.

Futures på S&P 500-indekset indikerer et lille fald på 0,02 pct., når det amerikanske aktiemarked åbner igen onsdag.