Aktier: Rekord i Dow Jones efter endnu en positiv dag

De positive vinde fortsatte med at blæse over de amerikanske aktiemarkeder tirsdag, hvor spekulation over den kommende præsident Donald Trumps forventede vækstinitiativer sendte Dow Jones-indekset til endnu en rekord.

Et par positive nøgletal fra den amerikanske industri var med til at skabe den gode stemning.
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset steg 0,3 pct. til 2212,23, og Dow Jones øgede 0,2 pct. til 19.251,78. Nasdaq-papirerne lukkede med et plus på 0,5 pct. i 5333,00.

Et par positive nøgletal fra den amerikanske industri var med til at skabe den gode stemning.

Der var en fremgang i de amerikanske fabriksordrer i oktober på 2,7 pct., hvor økonomerne havde regnet med en stigning på 2,6 pct., og også ordreindgangen på varige forbrugsgoder lå på den positive side med en stigning på 4,6 pct. på månedsbasis i oktober, hvor økonomerne havde forudset en stigning på 3,4 pct.

Renset for transportsektoren viste ordreindgangen en stigning på 0,8 pct. i oktober, hvilket også var bedre end ventet i forhold til konsensus, som var en fremgang på 0,5 pct.

Investorerne kan nu se frem mod årets sidste store begivenheder - de pengepolitiske møder i såvel Den Europæiske Centralbank, ECB, som i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Rentemødet i ECB's Styrelsesrådet finder sted i dag, onsdag, og i morgen, torsdag, mens mødet i Federal Open Market Committee løber af stablen tirsdag og onsdag i næse uge.

Onsdag morgen er de asiatiske aktiemarkeder gennemgående let positive. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med små minusser på under 0,1 pct.

TRADITIONEL FORDELING

Undergrupperne i S&P 500-indekset viste en traditionel udvikling tirsdag, hvor de defensive papirer i forsyningssektoren lå i bund, mens finansaktierne igen blandede sig i toppen af indekset.

Det er det nye og højere renteniveau, der bliver ved med at skubbe bankerne højere, og tirsdag var der plusser til Wells Fargo, Bank of America og Citigroup på mellem 1,1 pct. og 2,2 pct., mens Goldman Sachs fortsatte himmelflugten med et plus på 1,2 pct. Dermed er aktien steget 27 pct. siden præsidentvalget.

Bedste segment var dog telesektoren, der trods den defensive status steg 1,5 pct.

Telegiganten AT&T oplyste, at koncernens nye streaming-tv-tjeneste, DirectTV, indtil nu har overgået forventningerne, mens mobiloperatør-giganten Verizon solgte 29 Equinix datacentre for samlet 3,6 mia. dollar.

AT&T og Verizon noteredes for stigninger på henholdsvis 1,9 pct. og 1,2 pct.

Sportskoncernen Nike, der mandag blev løftet af en positiv vurdering fra storbanken HSBC, blev ramt af en nedjusteret anbefalingen fra finanshuset Cowen & Company. Nike-aktien faldt efterfølgende 2,5 pct.

Den problemramte fastfood-kæde Chipotle måtte erkende, at kædens kundeservice er blevet ringere. Det gav anledning til et kursfald på 7,6 pct.

Detailhandelskoncernen Amazon annoncerede planer om at åbne den første kasseløse butik, kaldet Amazon, Go, i begyndelsen af næste år. Amazon-aktien steg 0,7 pct.