Aktier: Rejseaktier tog dyk efter Bruxelles-bomber

De europæiske aktier dykkede tirsdag oven på serien af bombeangreb i Bruxelles. Det var især de europæiske luftfarts- og rejseaktier, der blev ramt af den nervøsitet, som eksplosionerne i den belgiske hovedstad skabte.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede tæt på uændret. De toneangivende børser i Frankfurt og London havde imidlertid rettet sig og lukkede med beskedne stigninger på 0,13-0,26 pct., mens børsen i Paris endte 0,02 pct. lavere.

- Aktiereaktionen afspejler en forsigtig tilgang fra investorerne oven på angrebene. Det kan godt nok afskrække nogle investorer fra Europa, fordi de ser det som udtryk for en øget geopolitisk risiko, men jeg ser det ikke som noget, der kommer til at påvirke aktierne på længere sigt, siger Pierre Mouton fra investeringsrådgivningsfirmaet Notz, Stucki & Cie. til Bloomberg News.

Det var især de selskaber, der relateret til rejser, angrebene endte med at få konsekvenser for. Underindekset for rejser og fritid faldt med 1,8 pct.

Rejseselskabet Thomas Cook faldt med 5,5 pct., mens hoteloperatøren Accor droppede med 4,6 pct., og luftfartsselskabet Air France-KLM faldt med 4,1 pct. Desuden gled rejsebureauet TUI med 3,2 pct.

Den britiske forhandler af sportstøj Sports Direct fik også gedigne aktiehug, efter at selskabets grundlægger, Mike Ashley, har indrømmet, at koncernen er presset og forventer, at indtjeningen svinder.

Han skyder skylden på medlemmerne af det britiske parlament og har nægtet at foretræde for parlamentet for at blive adspurgt om arbejdsforholdene i hans selskab.

Sports Direct-aktien raslede 10,6 pct.