Aktier: Rejseaktier faldt efter nedskydning af russisk kampfly

Det blev en tung dag på de europæiske aktiemarkeder, hvor især aktierne hos selskaber, der beskæftiger sig med rejser, dykkede, efter at tyrkisk militær skød et russisk militærfly ned.

Foto: Christian Als

Samlet set faldt underindekset Travel og Leisure 2,2 pct. Dermed blev indekset det mest faldende underindeks i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Samlet set endte Stoxx 600-indekset dagen med et fald på 1,3 pct.

Blandt andre rejseselskabet Thomas Cooks aktie faldt tirsdag med over 3 pct. Det samme var tilfældet for hoteloperatøren Accors papir.

International Airlines Group (IAG), der blandt andet ejer British Airways, Aer Lingus og Iberia, samt Ryanair faldt tirsdag begge over 2,8 pct.

Tyrkiet har meddelt, at to tyrkiske F-16-kampfly skød et russisk kampfly ned nær grænsen til Syrien. Ifølge de tyrkiske myndigheder krænkede flyet tyrkisk luftrum. Det har Ruslands forsvarsministerium afvist.

Det er første gang i årtier, at et medlem af Nato har skudt et russisk kampfly ned.

- Der er lidt bekymring på sidelinjerne omkring den geopolitisk situation generelt, og jeg tror, at det, at et russisk kampfly er blevet skudt ned over Syrien, kan være med til at holde folk på stolekanten, siger Jasper Lawler, der er markedsanalytiker for CMC Markets, til Bloomberg News.

Aktiehug var der også tirsdag til modekoncernen Hugo Boss, som meddelte, at det næppe bliver muligt for selskabet af leve op til sit eget langsigtede vækstmål om høj encifret vækst.

Aktien endte dagen med et fald på 5,4 pct. til 80,75 euro på børsen i Frankfurt.

Det hollandske teleselskab Altice endte også dagen med fald, efter at storbanken Goldman Sachs ifølge Bloomberg News har solgt en stor aktiepost i selskabet for delvist at dække en såkaldt "funded collar"-handel - en optionsstrategi - med milliardæren Patrick Drahi.

Goldman Sachs har solgt 61 mio. aktier til til institutionelle investorer for en pris på 13 euro per aktie, hvilket var 8,9 pct. under mandagens slutkurs.

Altice-aktien faldt tirsdag 9,4 pct. til 12,94 euro.