Aktier: Regnskabsstorm præger usikkert marked

Der er lagt op til en blandet start på den amerikanske aktiehandel torsdag, hvor regnskaber kommer til at løbe med klart størstedelen af opmærksomheden.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne ser dog ikke helt ud til at kunne finde ud af, hvilket ben, de skal stå på.

Handlen med futures indikerer en negativ start på 0,1 pct. for Dow Jones-indekset, mens det brede S&P 500-indeks og Nasdaq-indekset begge ses starte med stigninger på 0,1 pct.

Med sig i baghovedet har investorerne en statistik over nytilmeldte ledige, der i sidste uge faldt til det laveste niveau siden 1973 - 255.000. Det var samtidig klart bedre end ventet blandt økonomerne, hvis man skæver til estimater fra Bloomberg News.

Regnskabssæsonen kører nu på fuldt blus, og rapporteringerne vælter ind over handlerskærmene i disse dage.

Mest iøjnefaldende torsdag er rapporteringen fra bilproducenten General Motors, der leverede bedre end ventet i andet kvartal og tilmed ser endnu lysere på andet halvår.

GM leverede en indtjening per aktie på 1,29 dollar per aktie mod ventet 1,06 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Selskabet venter desuden, at andet halvårs resultater bliver endnu bedre end første halvår, fremgår det af regnskabet.

Aktien stiger med 6 pct. til 32,12 dollar i formarkedet.

Medicinalselskabet Bristol-Myers overraskede ligeledes positivt i andet kvartal, hvor den justerede indtjening per aktie blev 0,53 dollar mod ventet 0,36 dollar, om omsætningen blev 4,16 mia. dollar mod ventet 3,71 mia. dollar. Samtidig blev forventningerne til både omsætning og indtjening per aktie for hele 2015.

Bristol-Myers-aktien stiger med 2,5 pct. til 71,10 dollar i formarkedet.

Fra medicinalsektoren har også Eli Lilly, der konkurrerer med Novo Nordisk, afleveret tal for andet kvartal. Selv om salget af nogle af de store diabetesmidler skuffede lidt, overraskede det samlede resultat positivt.

Eli Lilly leverede et justeret resultat per aktie på 0,90 dollar mod ventet 0,74 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. Selskabet opjusterer samtidig forventningerne til et justeret resultat per aktie på 3,20-3,30 dollar fra tidligere 3,10-3,20 dollar. Forventningerne til toplinjen præciseres til 19,7 til 20 mia. dollar fra tidligere 19,5 til 20 mia. dollar.

Lilly-aktien stiger med 1 pct. til 87,25 dollar i formarkedet.

Caterpillar falder 2,5 pct. til 77,80 dollar i formarkedet efter sit regnskab for andet kvartal. Omsætningen skuffede en smule i perioden, mens bundlinjen landede stort set som ventet.

På grund en styrket dollar sænker Caterpillar, der eksporterer heftigt ud af USA, sin prognose for hele årets omsætning til omkring 49 mia. dollar fra tidligere 50 mia. dollar.

Dow Chemical leverede i andet kvartal et langt bedre overskud end ventet. Det til trods for, at omsætningen faktisk var lidt under medianestimatet.

Ifølge Bloomberg News havde analytikerne gættet på en indtjening på mellem 0,66 og 0,92 dollar per aktie, og medianbuddet lød på 0,82 dollar. Men Dow Chemical havde 0,97 dollar per aktie i overskud i andet kvartal, viser regnskabet torsdag.

Omsætningen faldt til gengæld til 12,9 mia. dollar, påvirket af olieprisen og valutaudsving, og var lidt lavere end de ventede 13,0 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger med 2,2 pct. til 51,10 dollar i formarkedet.

Fastfood-kæden McDonald's oplevede et fald i det sammenlignelige salg i sit andet kvartal, og selskabet kalder selv sit regnskab for perioden for "skuffende."

Det til trods for, at overskuddet per aktie overraskede svagt positivt med 1,26 dollar mod ventet 1,23 dollar. Investorerne virker heller ikke umiddelbart til at være enige med McDonald's, og aktien stiger med 1,7 pct. til 99,21 dollar i formarkedet.

Quallcomm og Texas Instruments, der begge afleverede regnskaber efter lukketid onsdag, ligger til henholdsvis et fald på 1,9 pct. til 62,98 dollar og en stigning på 0,5 pct. til 49,55 dollar.

Efter lukketid torsdag præsenterer AT&T, Amazon.com, Visa og Starbucks blandt andre regnskaber.