Aktier: Regnskabsfest bestemmer pilen - Lundbeck opjusterer

Regnskaberne vælter i øjeblikket ind over den danske fondsbørs som en mindre tsunami, og onsdag er ingen undtagelse med blandt andet Lundbeck til at diktere den overordnede retning.

Regnskaberne vælter i øjeblikket ind over den danske fondsbørs som en mindre tsunami, og onsdag er ingen undtagelse med blandt andet Lundbeck til at diktere den overordnede retning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Tirsdag sluttede det ledende danske aktieindeks, C20 Cap, med et fald på 0,7 pct. til 1141,47. Derved er eliteindekset faldet to dage i streg og bakket væk fra fredagens rekordniveau på 1150,55.

Siden dansk børslukning har aktieudviklingen i USA været en blandet fornøjelse, mens stemningen i Asien har været generelt positiv. Det samme gjorde sig gældende for flere af de europæiske børser, som steg i tirsdagens handel.

At optimismen ikke på samme vis satte sit præg herhjemme hænger sammen med et særligt forhold, påpeger seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea.

»Årsagen var i går en strøm af danske regnskaber, der på overfladen så overordentlig positive ud, men længere ned i regnskaberne var der ting, som ikke levede op til investorernes forventning. Og med den kraftige fremgang de seneste tre måneder er forventningerne høje, og så er der ikke plads til skuffelser.«

»Forskellen på regnskaberne og udviklingen blandt de danske aktier år til dato viser endnu en gang, hvor vigtigt det, at man ikke lægger alle sine æg i en kur, men sørger for en god spredning både blandt danske aktier, men især også på regionalt plan,« siger Morten Hessner i en skriftlig kommentar.

LUNDBECK OPJUSTERER

Blandt de danske selskaber er der onsdag fokus på Lundbeck, der tirsdag steg 1,8 pct. til 325,6 kr. Medicinalselskabet har opjusteret sine forventninger til 2017 efter et godt første kvartal, hvor omsætningen ganske vist endte en smule lavere end ventet ifølge Ritzau Estimates, men til gengæld var driftsoverskuddet en del bedre end ventet.

Et andet C20-medlem, servicekoncernen ISS, er ligeledes på banen med kvartalsregnskab. Selskabet, der tirsdag faldt 0,1 pct. til 286 kr., er kommet ud af årets første tre måneder med bedre end ventede resultater men fastholder stadig forventningerne til hele året.

VESTAS BLIVER SÆNKET

Regnskab er der ikke fra Vestas, men vindmøllefirmaet, der tirsdag bakkede 0,3 pct. til 618 kr., har fået sænket anbefalingen af australske Macquarie til »neutral« fra »outperform«, mens kursmålet bliver løftet til 615 kr. fra 601 kr.

Uden for eliteindekset er der flere regnskaber at holde sig før øje, da rederiet DFDS er på banen med sine resultater for første kvartal. Selskabet, som tirsdag sluttede 0,8 pct. lavere til 385,9 kr., har leveret fremgang på top- og bundlinje i perioden og fastholder sine forventninger til hele årets vækst.

Desuden har FLSmidth været en tur i analytikermøllen efter tirsdagens kvartalsregnskab, som sendte ingeniøraktien op med 4,0 pct. til 403,9 kr. Onsdag kvitterer JPMorgan og ABG for regnskabet med hævede kursmål til henholdsvis 420 kr. og 320 kr. Førstnævnte har anbefalingen "overvægt", og sidstnævnte anbefaler »sælg«.