Aktier: Regnskabets time nærmer sig

Rockwool og Chr. Hansen kan komme i fokus onsdag, hvor C20 Cap-indekset skal forsøge at arbejde videre fra sin nye platform over niveau 1000.

Læs mere
Fold sammen

På den helt korte bane tyder futures dog på, at der vil blive trådt vande blandt de danske eliteaktier. I hvert fald indikeres det tyske marked at ville åbne marginalt højere med 0,06 pct.


Tirsdag gled C20 Cap-indekset over 1000 under en del mediebevågenhed. Stigninger i 19 af eliteaktierne og med GN Store Nord som eneste undtagelse sørgede for en samlet gevinst til C20 Cap-indekset på 1,4 pct. til 1007,50.

- 1000 er et rundt tal og derfor også noget, man er opmærksom på, når det passeres. Men i forhold til udviklingen fremadrettet, betyder det ikke noget, vurderer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen over for Ritzau Finans.

Han mener, at udfordringen fremadrettet bliver, at virksomhederne skal bevise, at indtjeningen er i vækst.

- Stigningerne vi har set i Europa er i høj grad drevet af forventningen om, at vi vil se en positiv indtjeningseffekt i de europæiske virksomheder. Det er der også stor sandsynlighed for. Dollar er steget meget over for euro, olieprisen er faldet kraftigt, og ECB's pengepolitik er meget lempelig. Men vi mangler altså stadig at se transformationen over i virksomhedernes indtjening. Man har taget forskud på meget godt, og det er afgørende, at forventningerne indfries, siger Otto Friedrichsen.

Herhjemme kan Chr. Hansen få opmærksomhed forud for sit halvårsregnskab for 2014/15 torsdag morgen. Her vil der blandt andet være fokus på, hvad dollarens styrkelse betyder for forventningerne, og hvordan marginerne, som har været lidt pressede, bevæger sig.


Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates venter analytikerne en omsætningsvækst på 7,5 pct. organisk i kvartalet til 199,3 mio. euro, mens bundlinjen ses på 34 mio. euro. Chr. Hansen steg tirsdag 2,2 pct. til 326 kr.


Novo Nordisk er et skridt videre i arbejdet med at få diabetesprodukterne Tresiba og Ryzodeg godkendt i USA. I hvert fald har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, accepteret at behandle genansøgningen, efter at første ansøgning blev afvist i 2013. Novo genindsendte ansøgningen i marts, hvilket fik aktiekursen til at stige 10 pct. på en dag. Novo steg tirsdag med 0,8 pct. til 380 kr., og står dermed selv på tærskelen til at passere et rundt tal og 1000 mia. kr. i markedsværdi.


Rockwool er kommet med i ABG Sundal Colliers analyseunivers og har fået en dugfrisk købsanbefaling og et kursmål på 985 kr. Tirsdag steg aktien med 7,8 pct. til 880 kr. efter et løftet kursmål fra Exane BNP Paribas.


Vestas fejrede sin runde kursmilepæl tirsdag ved at passere 300 kr. for første gang siden sommeren 2010, blandt andet efter et højere kursmål fra Carnegie. I alt blev det til en stigning på 3,9 pct. til 308 kr. Onsdag hæver Nordea sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", og kursmålet hæves til 350 kr. fra 280 kr.


Avisartikler kan onsdag muligvis skabe lidt opmærksomhed om TDC og GN Store Nord.


TDC vil måske i fremtiden lægge en større del af sine investeringer i udlandet. I hvert fald truer topchef Carsten Dilling med at flytte fokus til Sverige og Norge, hvis ikke telebranchen får bedre regulatoriske betingelser herhjemme, skriver Berlingske Business. TDC steg tirsdag 2,5 pct. til 51,35 kr.

GN Store Nord barsler med nye produkter inden for lydområdet, fortæller bestyrelsesformand Per Wold-Olsen til Børsen. Nærmere det nye forretningsområde kommer avisen dog ikke. GN måtte tirsdag lide den tort at være eneste C20-aktie under stregen efter et fald på 0,4 pct. til 152,40 kr.

/ritzau/FINANS