Aktier: Regnskaberne vrimler mens markedet i USA slår bak

Der bliver travlhed i bankernes analyseafdelinger onsdag. En lang stribe amerikanske giganter er regnskabsaktuelle, men selv om der foreløbigt er flere positive overraskelser, har det ikke kunnet trække de amerikanske aktiefutures ud af dødvandet.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset indikeres at ville åbne 0,2 pct. lavere.

Coca-Cola, Boeing og den amerikanske medicinal- og medicovirksomhed Abbott har foreløbigt leveret tal, der overgik forventningerne i markedet på vigtige parametre.

Coca-Cola opnåede et justeret overskud på 0,48 dollar per aktie i første kvartal, hvilket var et stykke over de 0,42 dollar per aktie, som analytikerne adspurgt af Bloomberg News havde forventet.

Boeing fløj ud af første kvartal med en indtjening per aktie på 1,97 dollar mod forventet 1,80 dollar, og Abbott leverede et justeret resultat per aktie på 0,47 dollar, hvilket var over 10 pct. mere end forventningerne om et resultat på 0,42 dollar.

Endelig har McDonald's været på menuen, og aktien stiger med 1,7 pct. på førmarkedet, trods et ordinært resultat per aktie på 1,01 dollar, hvilket var 5 cent lavere end ventet ifølge Bloomberg.

Coca-Cola stiger 2,4 pct. på førmarkedet. Abbott ligger 1,4 pct. højere, mens en umiddelbart positiv reaktion på Boeings regnskab er ebbet ud og endt med et fald på 2 pct.

Efter amerikanske børslukketid vil Facebooks regnskab uden tvivl tiltrække sig opmærksomhed. Desuden gør Texas Instruments, eBay og AT&T status.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk