Aktier: Regnskaber vil styre udviklingen fra start

Den danske regnskabssæson er på vej op i omdrejninger. Onsdag byder på data fra Nordea, GN, Jyske Bank, Sydbank og en række mindre banker og andre koncerner.

Samtidig er der regnskaber fra Europa, hvor selskaber som DSM, Svenska Handelsbanken, Nextera Energy og Iberdrola kan påvirke deres danske kolleger og konkurrenter.

Der er blandede tendenser fra de internationale aktiemarkeder, der ikke har være ensartet siden dansk lukketid tirsdag. USA lukkede uens med stigning i S&P og Dow Jones, mens it-sektoren vendte den tunge ende nedad trods et solidt regnskab fra Apple sent mandag aften.


Fra Asien er tonen mere negativ, men det er mere af teknisk karakter, idet det japanske marked er lukket for en lokal helligdag, mens det kinesiske marked falder på grund af advarsler fra børsmyndighederne om risikoen ved de kraftige og ukontrollerede stigninger i aktiekurserne.


I Europa stiger den tyske Dax future onsdag 0,1 pct.


Allerede tidligt onsdag var der regnskabstal fra Nordea. Umiddelbart er det positiv læsning, da banken overrasker analytikerne på resultatet før nedskrivninger. Overskuddet steg til 1530 mio. euro fra 1264 mio. euro og mod de ventede 1309 mio. euro ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates. Nordea fald tirsdag 0,5 pct. til 89 kr.

GN Store Nord klarede sig derimod dårligere end ventet i første kvartal, hvor selskabet realiserede en omsætning på 1885 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 291 mio. kr. Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 1941 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 307 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. GN lukkede tirsdag i 146 kr. efter et fald på 1,4 pct.

Fra bankverdenen er der yderligere fokus på Jyske Bank, der tirsdag faldt 0,8 pct. til 336 kr.


Også Sydbank fremlægger regnskabstal, der skal vise, om det er lykkes at komme over tiden med store nedskrivninger. Nu skal Sydbank vise, om den sunde udvikling fortsætter, når banken kommer med regnskab for første kvartal klokken 08.30. Tirsdag blev det til et minus på 2,6 pct. til 255,20 kr.


Vestas fik sent tirsdag en ordre på 78 MW i Minnesota. Aktien i Vestas faldt 1,6 pct. til 308,50 kr.


Simcorp meddelte sent tirsdag eftermiddag, at der er indgået en software licenskontrakt med en europæiske bank. Det kan muligvis give et løft til aktien, der tirsdag lukkede i 222 kr, efter et drop på 0,9 pct.


Novo Nordisk fik en lussing på 3 pct. tirsdag, efter at den franske rival Sanofi oplyste, at selskabets insulinhåb Toujeo har opnået markedsføringsgodkendelse på det europæiske marked. Toujeo, der skal afløse supersællerten Lantus, som er på vej til at løbe af patent, blev godkendt i USA i slutningen af februar. Novo Nordisk sluttede i 382,20 kr.


Den hollandske ingredienskoncern DSM har fremlagt en hæderligt regnskab onsdag. Den hollandske koncern konkurrerer med Chr. Hansen og Novozymes, hvilket kan give noget fokus på de to danske peer-selskaber. Chr Hansen lukkede i 334,40 kr. efter et fald på 1,9 pct, mens Novozymes sluttede dagen med en aktiekurs på 314,20 kr. - 2,7 pct. lavere end mandag.

Der er desuden regnskaber fra Banknordik, Össur, Spar Nord, cBrain, Dantax og Dantherm i dagens løb, mens der fragår udbytte på 34 kr. fra Royal Unibrew, 10 kr. i Arkil og 3,50 kr. i SP Group.

/ritzau/FINANS