Aktier: Regnskaber sætter dagsordenen i USA

En lang række regnskaber vil tirsdag præge åbningen af det amerikanske aktiemarked, efter at der før åbningen er kommet tal fra selskaber som Eli Lilly, Procter & Gamble, United Technologies, Caterpillar og Lockheed Martin.

Foto: SPENCER PLATT

Futures for S&P 500-indekset indikerer en positiv åbning i størrelsesordenen 0,1 pct., efter at indekset mandag indledte ugen med en stigning på 0,5 pct. til 2151,33.

ELI LILLY RAMT AF PRISPRES

Medicinalselskabet Eli Lilly fastholder i sit regnskab indtjeningsforventningerne efter tredje kvartal, der ellers bød på et resultat i underkanten af forventningerne.

Salget af Eli Lillys hurtigtvirkende insulin Humalog, der konkurrerer med Novos tilsvarende insulin, Novolog, skuffer analytikerne markant og er ifølge Lilly selv især ramt af lavere priser på det amerikanske marked.

På de overordnede linjer leverede Eli Lilly en justeret indtjening per aktie på 0,88 dollar i tredje kvartal, hvilket var en bid under analytikerforventningen om et resultat på 0,96 dollar ifølge Bloomberg News.

Eli Lillys aktie falder i formarkedet 0,8 pct., og meldingerne fra selskabet har i øvrigt fået Novo Nordisks aktie til at falde på børsen i København til 281,60 kr. fra et niveau på 288 kr. før Lillys regnskab.

PAMPERS-EJER STIGER

Investorerne er mere positive på kvartalsregnskabet fra forbrugsvaregiganten Procter & Gamble, der står bag mærker som Pampers, Ariel og Gillette.

Overskuddet per aktie er opgjort til 1,03 dollar, hvilket er noget over analytikernes forventninger på 98 cent ifølge et estimat fra Bloomberg News. P & G's aktie er i formarkedet steget 2,8 pct.

Hos United Technologies er det også gået bedre end ventet i tredje kvartal, hvilket i formarkedet har fået selskabets aktie til at stige med 2,5 pct.

FLYPRODUCENT NEDJUSTERER

Amerikanske Lockheed Martin, der blandt andet står bag produktionen af de meget omtalte F35-fly, nedjusterer i sit regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele året. Alligevel stiger aktien i formarkedet 1,4 pct.

Stigningen hænger muligvis sammen med, at Lockheed Martin, der er i færd med at skille nogle af sine aktiviteter fra, leverede rigtig flot i tredje kvartal, når man kigger på de fortsættende aktiviteter.

Bilgiganten General Motors har også leveret tal - og ganske pæne af slagsen, hvilket belønnes med en stigning i formarkedet på 1,6 pct.

Den amerikanske gigant inden for entreprenørmaskiner, Caterpillar, venter nu et overskud per aktie på 3,25 dollar opgjort eksklusive restruktureringsomkostninger mod tidligere ventet 3,55 dollar.

Det meddelte det i sit regnskab for tredje kvartal, der ellers var bedre målt på indtjeningen.

Aktien falder 1,6 pct. i formarkedet.