Aktier: Regnskaber kan komme i fokus forud for centralbankmøde

Læs mere
Fold sammen

. Der er ikke lagt op til de store bevægelser, når handlen på det amerikanske aktiemarked skydes i gang onsdag.

I Europa er bevægelserne også afdæmpede onsdag eftermiddag, hvor futures for de tre store amerikanske aktieindeks ligger stort set uændret.

De afdæmpede reaktioner kan skyldes, at investorerne forholder sig afventende frem mod rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der offentliggøres onsdag klokken 20.00 dansk tid.

- Det kan blive et historisk møde i dag. Selv om der ikke er nogle forventninger om en rentestigning, kan mødet inkludere en officiel annoncering af, at Fed vil begynde at reducere sin balance, siger Richard Perry, markedsanalytiker i Hantec Markets, til Marketwatch.

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på godt 0,1 pct. i 2506,65. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med en gevinst på 0,2 pct. i indeks 22.370,80, og Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på 0,1 pct. i 6461,32, der ligesom for de to andre hovedindeks' vedkommende var det højeste niveau nogensinde

Det amerikanske fødevareselskab General Mills falder med 5,5 pct. på formarkedet, efter at selskabet onsdag har præsenteret et dårligere end ventet regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018.

Indtjeningen per aktie var i første kvartal 71 cent, hvilket er mindre end analytikernes forventning på 77 cent. Omsætningen ramte ligeledes forbi forventningerne og var 3,77 mia. dollar mod analytikernes estimat på 3,8 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Den amerikanske it-gigant Adobe Systems kan også komme i fokus, efter at selskabet har fremlagt regnskabstal for tredje kvartal. Softwarefirmaet, som blandt andet er kendt for Flash Player til afspilning af videoklip eller film på internettet samt programmerne Photoshop og Adobe Reader, omsatte for 1,84 milliarder dollar.

Det er 25 pct. mere end i samme periode året før, og det er bedre, end analytikere havde forudset ifølge Reuters.

Til trods for fremgangen falder kursen på Adobe-aktien med 2,9 pct. i formarkedet. Det kan skyldes, at Adobes udmeldinger om den forventede indtjening i indeværende kvartal stort set er på linje med markedets forudsigelser.

/ritzau/FINANS