Aktier: Regnskaber kan give DSV og TDC opmærksomhed

Konkurrentregnskaber kan tirsdag skabe lidt opmærksomhed om DSV, TDC og Genmab på en tirsdag, der tegner til at blive ganske stille fra åbningen.

Foto: Simon Skipper

Futures på det amerikanske S&P 500-indeks peger lidt nedad, efter at indekset mandag steg 0,2 pct. og dermed akkurat satte rekord for femte børsdag ud af de seneste seks.

I forhold til niveauet ved dansk børslukketid er det amerikanske marked imidlertid bakket i omegnen af 0,2 pct., og der kan altså være mulighed for en lidt sivende tendens blandt de danske eliteaktier. Mandag sluttede det danske C20 Cap-indeks 0,1 pct. højere i 1011,57.

For DSV har morgenen budt på et fremgangsrigt regnskab fra konkurrenten Kuehne & Nagel, der dog melder om udfordrende markeder.

Den schweiziske transportkoncern voksede i første halvdel af 2016 både inden for luft- og søfragt og opnåede et driftsoverskud før skat og renter på 455 mio. schweizerfranc (3110 mio. kr.), hvilket var 45 mio. schweizerfranc (308 mio. kr.) højere end i samme periode året før.

Den globale handel viste dog ifølge topchef Detlef Trefzger et manglende vækstmomentum, mens strategien om at fokusere på organisk vækst og at vinde markedsandele ved at tilbyde branchespecifikke løsninger igen førte til en fremgang i volumen og resultater.

- Det er for mig en bekræftelse af, at de store koncerner i den her industri, som Kuehne & Nagel og DSV, har nogle muskler, som alligevel gør dem i stand til at vokse hurtigere end markedet, siger analysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

Han forventer - som det også har været tilfældet i gennem de seneste kvartaler - at man vil kunne spore nogle af de samme tendenser i DSV's regnskab, som bliver offentliggjort 5. august.

Herhjemme sluttede DSV mandag 0,7 pct. højere i 279,20 kr.

For TDC's rival Telenor bød andet kvartal på et tab af 18.000 danske mobilkunder. Alligevel var Telenor i stand til at løfte indtjeningen en anelse, da der blandt andet blev brugt færre penge på markedsføring. Telenors driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, på det danske marked lød på 136 mio. norske kr., hvilket var en fremgang fra 107 mio. norske kr. i samme kvartal året før. TDC faldt mandag med 0,5 pct. til 35,12 kr.

Genmab, der kommer med regnskab for sit andet kvartal 9. august, kan ligesom DSV skæve til Schweiz, hvor partneren Novartis, der ejer kræftmidlet Arzerra, har afleveret regnskab. Novartis leverede en lidt højere indtjening end ventet, men selskabet offentliggjorde ikke nyt om Arzerra-salget specifikt, hvoraf Genmab får royalties.

I USA præsenterer en anden partner - Johnson & Johnson - desuden sit regnskab for andet kvartal i løbet af dagen, og her kan der komme nyt om udsigterne for salget af kræftmidlet Darzalex. I forbindelse med regnskabet for første kvartal kommenterede Johnson & Johnson således salget af Darzalex på en efterfølgende telekonference, og det fik senere Genmab til at opjustere forventningerne til sine indtægter fra Darzalex med 100 mio. kr. til 300-350 mio. kr. i år.

Genmab endte mandag uændret i 1142 kr.

Fra udlandet er der også nyt fra høreapparatsektoren, hvor italienske Amplifon har købt to tyske detailkæder, der samlet har 86 butikker i Tyskland. Amplifon, der set med danske briller køber høreapparater af især GN Store Nord, men også William Demant, ejer nu 365 butikker i Tyskland.

GN Store Nord steg mandag 1 pct. til 121,40 kr., og William Demant lukkede 0,8 pct. højere i 133,30 kr.