Aktier: Regnskaber får varm modtagelse

Det amerikanske aktiemarked har som ventet taget hul på ugen med små stigninger. En serie pæne regnskaber, herunder fra den amerikanske storbank Morgan Stanley, har understøttet markedet.

Læs mere
Fold sammen

- Regnskaberne har indtil videre været ret så gode. Jeg tror, at markedet vil holde fint stand, men jeg regner ikke med en stor bevægelse. Teknologiaktierne har haft en god bevægelse og vil sandsynligvis holde en pause, siger kapitalforvalter Christian Zogg fra LLB Asset Management til Bloomberg News.

Det brede S&P 500-indeks stiger med 0,1 pct., og Nasdaq- og Dow Jones-indekset ligger også begge 0,1 pct. højere.

Morgan Stanley stiger med 1,4 pct. Regnskabet for andet kvartal viste både indtægter og overskud, der var en hel del bedre end forudset i markedet.


Investeringsbanken, der blandt andet er verdens største inden for børsnoteringer og var med i noteringen af OW Bunker, havde nettoindtægter for 9,56 mia. dollar og en indtjening på 1,69 mia. dollar, eller 0,79 dollar per aktie, når man fraregner værdijusteringer af visse krediteksponeringer, de såkaldte DVA'er.


Det overgik dermed klart markedets forudsigelser om indtægter på 9,14 mia. dollar og et overskud på 0,74 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.


Også det amerikanske energiserviceselskab Halliburton kom solidt ud af andet kvartal, hvis man måler på bundlinjen for de fortsættende aktiviteter. Aktien belønnes med en stigning på 3,3 pct.

For aktionærerne i den amerikanske legetøjsproducent Hasbro var andet kvartal også en positiv overraskelse.

Regnskabet viste et nettoresultat og en omsætning, der var bedre end ventet trods valutamodvind. Den samlede omsætning i kvartalet lød på 797,7 mio. dollar, mens Bloomberg News' estimat pegede på en forventning om en omsætning på 774,4 mio. dollar blandt analytikerne.


Samtidig var indtjeningen per aktie også bedre end ventet, da den lød på 33 cent mod estimerede 29 cent.

Hasbro-aktien stiger med 5,2 pct.

I den tidlige handel er der derimod ikke megen bevægelse at spore kursmæssigt efter en stor milliardhandel. Lockheed Martin, hvis produkter spænder fra rum- og astronautudstyr til telekommunikation, køber helikopterproducenten Sikorsky for 9 mia. dollar af United Technologies. Lockheed Martin-aktien stiger med 0,6 pct., mens United Technologies, der sælger Sikorsky, falder med 0,7 pct. til 112 dollar.

Lockheed Martin har også leveret regnskabstal og omsatte for 11,6 mia. dollar i andet kvartal mod ventet 11,0 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News. Det blev konverteret til en indtjening per aktie på 2,94 dollar mod ventet 2,67 dollar.

/ritzau/FINANS