Aktier: Regnskab sender Lundbeck til vejrs

Lundbeck har tirsdag eftermiddag placeret sig i toppen af C20, efter selskabets amerikanske samarbejdspartner har fremlagt regnskab.

Lundbeck har i skrivende stund placeret sig i toppen af C20 med en stigning på 1,89 pct. Den positive udvikling skyldes, at selskabets amerikanske samarbejdspartner Forest Lab har offentliggjort regnskab for 3. kvartal, som var bedre end ventet. Forest Lab har dermed valgt at opjustere forventningerne til resultatet for 2006/07 til en indtjening per aktie på 2,79-2,84 USD mod tidligere udmeldt 2,60,265 USD per aktie.

Bang & Olufsen (B&O) er ligeledes skudt til vejrs med en stigning på 0,95 pct til kurs 746. Kursstigningen kommer ovenpå nyheden om, at B&O lancerer et nyt højtaleranlæg ved navn BeoLab 9. I første omgang vil produktet blive lanceret på det belgiske, hollandske og britiske marked, men i løbet af de kommende uger sendes højttaleren også på markedet i Japan, Centraleuropa og Skandinavien. Det fremgår af en pressemeddelelse tirsdag.

Dagen er knap så sød for Danisco, der har lagt sig i bunden af C20 med et fald på 1,61 pct. til kurs 458. Nordea peger på at dagens kursfald skyldes, at et udenlandsk finanshus er ude med en salgsanbefaling på Danisco-aktien. Ligeledes er sukkerpriserne under pres, og finanshuset forventer, at EU vil indføre kvotereduktioner på sukkerproduktion, som vil påvirke Daniscos indtjening. Det skriver Nordea ifølge Netposten.dk.

TrygVesta er trygget i bund med et fald på 0,44 pct. til kurs 452. Den schweiziske investeringsbank UBS har netop indledt analysedækning på TrygVesta med anbefalingen Neutral og et kursmål på 475 kr. Det fremgår af et nyt notat ifølge Netposten.dk. UBS peger på, at TrygVesta-koncernen indtager en førende position inden for livs- og skadesforsikring, idet den ligger nr. 1 i Danmark og nr. 3 i Norge. Ligeledes forventer analytikerne en moderat omsætningsvækst på 3 pct. i 2007, som er understøttet af de nye forretningsområder i Finland og Sverige. UBS advarer dog om, at omsætningen i forsikringstegningerne falder langsomt.

Hos Jyske Bank har man i dag meddelt Fondsbørsen, at selskabet justerer metoden for nedskrivninger, hvilket medfører en ændring i det forventede årsresultat for 2006. Banken forventer nu et resultat før skat i niveauet kr. 2,8 mia. og en egenkapital i niveauet 9,7 mia. kr. for 2006. I skrivende stund handles Jyske Bank - aktien til kurs 427, svarende til et fald på 0,35 pct.