Aktier: Reduceret tro på rentehop splitter trenden i Asien

Aktiemarkederne i Fjernøsten ligger stærkt blandet onsdag morgen, hvor reducerede udsigter for en amerikansk renteforhøjelse senere i denne måned trækker op i dele af markederne, mens andre bliver ramt af den afledede valutaeffekt.

Foto: MANAN VATSYAYANA. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

»Den seneste række af svage økonomiske data gør det vanskeligt for Fed at forhøje rentesatserne i denne måned. En forhøjelse i december er fortsat en lodseddel. Hvis dataene forværres yderligere, kan vi først se på renteforhøjelser i 2017. Pengestrømmen fra lempelserne vil fortsat støtte aktiemarkeds-stigninger,« vurderer chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

I Japan er effekten af de svage amerikanske data en styrkelse af yen, hvilket tynger de japanske aktier markant.

»Vi kan ikke rigtig se bort fra, at ISM-aflæsningen var temmelig ringe. Kort fortalt vil en stigning i renterne i denne måned være vanskelig med data som disse. I Japan betyder effekten af den stærkere yen, at aktierne ikke kan undgå at falde,« siger chefstrateg Kiyoshi Ishigane fra Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management Co i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks falder 0,7 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 0,6 pct.

Børsen i Hongkong ligger også let underdrejet med et fald i Hang Seng-indekset på 0,3 pct., mens de kinesiske børser på fastlandet modsat stiger 0,4 pct. for Shanghai Composites vedkommende, og 0,3 pct. for CSI 300's.

I Sydkorea ligger Kospi-indekset med et plus på 0,2 pct., og Taiwans Taiex-indeks stiger 0,9 pct., mens børsen i Sydney lukker så godt som uændret.