Aktier: Rebound på Wall Street trods skuffende tal

Onsdag blev som indikeret i futuresmarkedet en rebound-dag for de amerikanske aktier trods skuffende detailsalgstal for april.

Detailsalget var uændret på månedsbasis, mens økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning måned til måned på 0,2 pct. Fraregnet bil- og benzinsalget var væksten i detailsalget på 0,2 pct. i april, og også det var dårligere end ventet. Økonomerne havde nemlig sat næsen op efter en fremgang på 0,6 pct.

Høje renter og en udpræget mangel på nyheder gav tirsdag generelle fald på de globale aktiebørser, og Wall Street fulgte med.

Men onsdag stiger aktierne atter. De tre store indeks ligger 0,1-0,6 pct. højere. Størst er stigningen i Nasdaq, og mindst er den i det smalle Dow Jones-indeks.

Af større selskaber har Ralph Lauren leveret regnskab, og det viste en indtjening på 1,41 dollar per aktie mod ventet 1,32 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Justeres for valutaudsving var indtjeningen per aktie 1,69 dollar. Omsætningen kom ind som ventet, da den nåede 1,89 mia. dollar.

Aktien falder 0,9 pct. til 132 dollar fra start.

Også detailhandelskæden Macy's leverede regnskab inden børstid. Der var en skuffelse i forhold til forventningerne. Overskuddet per aktie blev 56 cent mod ventet 62 cent blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Macy's falder 1,4 pct. til 64,40 dollar i den tidlige handel.

Efter børstid onsdag leveres der regnskaber fra blandt andre Cisco, JC Penney og Shake Shack.