Aktier: Ray-Ban-ejer sendt til vejrs efter gigantisk handel

Det gik alt andet end stille for sig, da selskabet bag solbrillen Ray-Ban mandag blev solgt for et beløb svarende til 167 mia. kr.

FILE PHOTO: The Luxottica name is reflected in a pair of sunglasses in this photo illustration taken February 4, 2016. REUTERS/Alessandro Bianchi/Illustration/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: © Alessandro Bianchi / Reuters

Det italienske selskab Luxottica kunne således se aktien stige med 8,1 pct., hvilket var nok til en plads øverst i det europæiske Stoxx 600-indeks.

Fremgangen blev kun overgået af køberen - franske Essilor - hvis aktie lukkede hele 12,4 pct. højere efter handlen, der skaber det største brilleselskab i verden.

Investorerne i det to selskaber ignorerede dermed den uro, som aktiemarkedet ellers generelt var præget af.

Rygter om Storbritanniens vej ud af EU og en bombastisk Donald Trump var med til at ødelægge humøret, og Stoxx 600-indekset faldt 0,8 pct.

- Frygten for et hårdt brexit fylder meget i markedet i øjeblikket. Og så har Donald Trump i løbet af weekenden været på banen med kritik af Tyskland og landets bilindustri. Det giver usikkerhed, siger Henrik Henriksen, der er chefstrateg i pensionskassen PFA.

Donald Trumps valgsejr i november gav pæne kursstigninger på aktiemarkedet i den sidste del af 2016, men de seneste uger har republikanerens udmeldinger været mindre gunstige for investorerne.

- Set fra aktiemarkedets perspektiv er det lidt bagsiden af Trump-medaljen, vi har set her efter nytår. På det seneste har han været meget protektionistisk anlagt og været efter virksomheder, der flytter arbejdspladser ud af USA, siger Henrik Henriksen.