Aktier: Råvaresektoren trækker ned i positivt marked

Der er fremgang på alle de store europæiske aktiemarkeder tirsdag efter middagstid, og dermed fortsætter gårsdagens takter, da investorerne fokuserer mindre på den politiske uro mellem USA og Nordkorea.

Arkivfoto. Der er fremgang på alle de store europæiske aktiemarkeder tirsdag efter middagstid, og dermed fortsætter gårsdagens takter, da investorerne fokuserer mindre på den politiske uro mellem USA og Nordkorea. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fremgang på alle de store europæiske aktiemarkeder tirsdag efter middagstid, og dermed fortsætter gårsdagens takter, da investorerne fokuserer mindre på den politiske uro mellem USA og Nordkorea.

Det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, stiger 0,2 pct. hjulpet godt på vej af det britiske FTSE 100-indeks, der går 0,6 pct. frem, mens det tyske DAX-indeks og franske CAC ligger med stigninger på 0,5 pct.

I det paneuropæiske indeks ligger 13 sektorer i plus, og helt i top placerer bilsektoren sig med en samlet stigning på 0,5 pct. I den anden ende af spektret placerer råvaresektoren sig med et fald på 0,7 pct.

De europæiske mineselskaber er ramt af negativ stemning, efter at data for det kinesiske hussalg mandag skuffede og landede på det laveste vækstniveau siden marts 2015.

Ifølge Richard Knights, analytiker hos Liberum Capital, vil udfordringerne for boliginvesteringerne i Kina sandsynligvis fortsætte i årets andet halvdel - primært på grund af finansieringsmulighederne.

»Det vil ultimativt påvirke anlægsaktiverne og ejendomsinvesteringerne i Kina, og den kinesiske ejendomssektor er den største forbruger af råvarer i verden, særligt af jernmalm og kobber. Hvis du har aftagende kreditter, så vil du have faldende efterspørgsel,« siger han i et interview med Bloomberg News.

På selskabsfronten har der været fokus på den franske fødevarekoncern Danone, der har kæmpet med at øge salget af madprodukter, efter at flere medier kunne melde om, at selskabet har tiltrukket sig en aktivist investor. Tirsdag efter middag stiger Danone-aktien 1,9 pct.

Den norske mediekoncern Schibsted placerer sig omvendt helt i bunden efter et fald på 5,3 pct. Det sker, i kølvandet af at Facebook mandag annoncerede, at selskabet vil oprette en ny markedsplads, der vil gøre det lettere for mediets brugere at opdage, købe og sælge varer lokalt, skriver Bloomberg.

Også tyske Lufthansa er i søgelyset, da luftfartsselskabet Air Berlin har søgt om betalingsstandsning tirsdag, efter at selskabets hovedaktionær, Etihad Airways, har trukket sin økonomiske støtte tilbage. Meldingerne lyder på, at der nu er igangværende forhandlinger med Lufthansa og andre parter om overtagelse af en del af Air Berlins forretningsenheder.

Lufthansa-aktien stiger 2,3 pct.