Aktier: Råvaresektoren førte an i grønt marked

De europæiske aktiemarkeder kom igen tilbage på sporet onsdag, hvor alle de toneangivende europæiske indeks oplevede pæne stigninger.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg 2,6 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt endte med en stigning på 2,7 pct., CAC 40 i Paris gik 3 pct. frem, og FTSE 100 i London steg 2,7 pct.

- Jeg vil gerne tro, at det er begyndelsen på et vedvarende rebound, men det er for tidligt at sige noget om. Enhver gevinst har været ret skrøbelig og kortvarig på det seneste, selv om indtjeningerne ikke har været helt dårlige, og de økonomiske nøgletal har været støttende, siger Justin Urquhart Stewart, der er medstifter af Seven Investment Management i London, til Bloomberg News.

Flere af de europæiske markeder lukkede med mindre fald tirsdag, som følge af fornyet nervøsitet efter olieaftalen mellem Rusland og Saudi-Arabien. Onsdag var oliestemningen dog vendt til det positive, og Iran oplyste også i løbet af dagen, at landet støtter op om aftalen. Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, lå med en stigning på 7,2 pct. onsdag kort før klokken 18.00.

Samtlige grupper i det fælleseuropæiske indeks endte i grønt, og klart i top var råvaresektoren, der samlet steg med 7,8 pct. onsdag. Mineselskaberne Anglo American og Glencore lagde sig helt i toppen af Stoxx 600-indekset med stigninger på henholdsvis 17,6 pct. og 14,8 pct. Olieselskabet Norsk Hydro sluttede også blandt toppen med en stigning på 12,4 pct.

Glencore-aktien fik positiv opmærksomhed efter, at selskabet oplyste, at det havde underskrevet nye låneaftaler, mens Norsk Hydro fremlagde et regnskab, der slog estimaterne for fjerde kvartal.

Den tyske energikæmpe RWE var derimod nede og skrabe bunden efter en række dårlige nyheder fra selskabet. Selskabet har blandt andet oplyst, at udbyttet bliver suspenderet for de fleste aktionærer. Aktien faldt 12,4 pct..

Den franske bankkoncern Crédit Agricole endte også med en pæn stigning på 13,8 pct. Aktien stormede frem, efter at banken fremlagde regnskabstal, der viste, at bundlinjen var vokset mere end ventet i de tre sidste måneder af 2015. Samtidig skruede den franske bank gevaldigt op for sit udbytte.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk