Aktier: Råvare- og energiselskaberne trak markederne op

De europæiske aktiemarkeder steg onsdag, hvor råvare- og energiselskaberne fik et længe ventet comeback.

 

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik omkring 0,3 pct. frem, ligesom de toneangivende markeder i London og Paris blev løftet med omtrent 0,3 og 0,2 pct., mens børsen i Frankfurt dog faldt med omkring 0,4 pct.

Mineaktierne oplevede ifølge Bloomberg News et løft fra det laveste niveau i 12 år. Mineselskabet Rio Tinto steg eksempelvis med 1,6 pct.

Også selskaber inden for energisektoren havde fremgang med de største stigninger i tre uger oven på ni dage med fald. Det britiske olieselskab Tullow Oil gik på den baggrund frem med 4,4 pct.

Det var blandt andet overraskende positive eksporttal fra Kina, der lod til at have givet de europæiske råvare- og energiselskaber vind i aktiesejlene.

- Markedet har indpriset en hård landing for Kina, og med de seneste handelsdata og centralbankens indsats for at afstive valutaen lader de bekymringer til at have været overdrevne.

- Nu ser vi sandsynligvis markedet gå den anden retning. De aktier, der har fået flest hug, er energirelaterede. Derfor giver det mening, at det også er dem, som rebounder mest, siger Allan von Mehren, der er chefanalytiker i Danske Bank, til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt var der nyt fra den italienske banksektor, efter at Banco Popolare og Banca Popolare di Milano ifølge Financial Times er i færd med at drøfte en fusion. Det sendte aktierne i de to banker til vejrs i onsdagens handel på børsen i Milano.

Banco Popolare steg med 4,6 pct., mens Banca Popolare di Milano løftedes 5,4 pct.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk