Aktier: Produktnyhed sender William Demant til tops

Lanceringen af et nyt høreapparat har fra åbningen på det danske aktiemarked torsdag sendt William Demant op i toppen af C20 Cap-indekset, hvor der i øvrigt er et klart flertal af stigende aktier.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Efter ti minutters handel er det danske eliteindeks steget 0,5 pct. til 986,63 efter en positiv afslutning på den amerikanske aktiehandel onsdag aften og ligeledes stigninger på de asiatiske børser torsdag.

NYT FRA WILLIAM DEMANT

William Demant præsenterede natten til torsdag sin nye store satsning, høreapparatet Oticon Opn, ved en messe i Phoenix, Arizona. Viceadministrerende direktør Søren Nielsen siger til Ritzau Finans, at produktet skal gøres tilgængeligt i alle salgskanaler og blandt andet bruges til at genvinde terræn i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA).

Nordea har efter annonceringen hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" og løftet kursmålet med 110 kr. til 735 kr.

- Det ser interessant ud, og det er bedre end ventet. Jeg vil blive overrasket, hvis konkurrenterne kan matche det i løbet af 2016, siger analytiker Christian Sørup Ryom fra Nordea til Ritzau Finans.

I den indledende handel er WDH-aktien steget hele 4,2 pct. til 685 kr.

Der er ligeledes pæn interesse for Genmab, som stiger 1,6 pct. til 927 kr., efter at den amerikanske storbank Citigroup har indledt analysedækning af aktien med anbefalingen "køb" med et kursmål på 1140 kr.

Analytikerne hos UBS har i øvrigt regnet sig frem til et nyt kursmål for Carlsberg på 565 kr. mod tidligere 540 kr. Carlsberg-aktien ligger 0,5 pct. højere i 614 kr. Det norske finanshus DNB har endvidere lagt 25 kr. til sit kursmål for FLSmidth, der nu lyder på 265 kr. mod tidligere 240 kr. Anbefalingen er stadig "hold". FLS-aktien har startet dagen med en stigning på 0,9 pct. til 266,90 kr.

Bavarian har annonceret et salg af 2,77 mio. nye aktier til 240 kr. per styk. Salget gennemføres via en accelereret bookbuilding proces og ventes at give et bruttoprovenu på 665 mio. kr. Biotekselskabets aktie stiger fra start 1,2 pct. til 253 kr.