Aktier: Positivt tysk syn på græske reformer gav amerikanske plusser

De amerikanske aktier steg med teknologiaktierne og de finansielle aktier i front, mens investorerne skævede til de skrøbelige, men dog positive fremskridt i de græske gældsforhandlinger onsdag.

 

Eftermiddagens nyhed om, at Tyskland kan stille sig tilfreds med, at Grækenland går med til mindst én økonomisk reform, for at nødlån bliver udbetalt, satte gang i stigningerne.

- Tyskerne har officielt nikket "ja", og så går det op, siger chefstrateg Michael Block fra Rhino Trading Partners i New York til Bloomberg News og tilføjer:

- De amerikanske data har generelt været bedre end ventet, men flere investorer er kommet frem til det faktum, at Federal Reserve se alvorligt på volatiliteten på obligationsmarkedet og er bange for at forhøje renterne. Det er dog fortsat forholdsvis roligt, så markedet bevæger sig op ad.

Onsdag aftens forhandlinger foregik i "en positiv atmosfære" ifølge Grækenlands premierminister Alexis Tsipras, mens den tyske formulering lyder på en "konstruktiv atmosfære".

Dagen bød ikke på nøgletal af betydning, mens detailsalget torsdag står øverst på dagsordenen.

Onsdag endte med en stigning på 1,0 pct. i S&P 500-indekset til et slutresultat på 2105,20. Dow Jones lukkede med et plus på 1,3 pct. og krøb dermed lige over 18.000 til slutniveauet 18.000,40. Nasdaq-indekset steg knap 1,3 pct. til 5076,69.

Dagens omsætning lå i normalniveauet med 781 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,7 mia. aktier.

Finansaktierne og teknologisektoren lagde sig i front.

Bankerne får medvind af de stigende renter og finansmastodonterne Citigroup og JPMorgan Chase & Co. steg begge mere end 1,6 pct. til de højeste niveaur i 2015.

Også energiselskaberne lukkede i positivt territorium efter stigninger i oliepriserne efter lagerfald i USA. Exxon Mobil steg 0,7 pct. og Transocean, der ejer og driver en række offshore-borerigge, steg 1,8 pct., mens olieservice-virksomheden Halliburton øgede 2,2 pct.

I teknologisektoren var Netflix en af ​​de absolut førende aktier i S&P500-indekset. Spekulation om et forestående aktiesplit sendte papiret op med 3,7 pct.

Himax Technologies, der producerer integrerede kredsløb, fik hævet anbefalingen af Bank of America til "køb" fra "undervægt", da selskabet kan få fordel af det voksende kinesiske marked for smartphones. Himax steg 10 pct.

Modsat faldt Go Pro 1,5 pct. i kølvandet på kommentarer fra Citigroup om, at efterspørgslen efter virksomhedens action-sport kameraer er faldende.

I forsikringsbranchen var øjnene rettet mod forsikringsselskabet HCC Insurance, efter at Japans største forsikringsselskab, Tokio Marine, har købt den amerikanske kollega for 7,5 mia. dollar. HCC Insurance steg 36 pct.

Torsdag morgen ser markedet knap så godt ud, idet de amerikanske aktiefutures falder godt 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk