Aktier: Positivt marked inden fredagens tunge regnskaber

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De amerikanske aktier lukkede igen med stigninger torsdag, men det var anderledes beskedne plusser end i onsdagens marked, hvor begejstringen over en forholdsvis blød tone i den pengepolitiske redegørelse fra centralbankchef Janet Yellen over for Kongressen fik investorjublen næsten helt op i de høje toner.

Det positive marked torsdag betød rekord i Dow Jones-indekset for anden dag i træk.

S&P 500-indekset sluttede med en gevinst på 0,2 pct. til 2447,83. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede 0,1 pct. højere i 21.553,09, mens Nasdaq-indekset fortsatte de gode takter og sluttede dagen med en stigning på 0,2 pct. til indeksværdien 6274,44.

På andendagen for centralbankchef Janet Yellens kongres-redegørelse vurderede hun, at det ville være "ret udfordrende" for den amerikanske økonomis vækst at nå det mål på 3 pct., som er fastsat af præsident Donald Trump.

Samtidig viste nøgletal fra arbejdsmarkedet, at 247.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, mens der var ventet 245.000 nye ledige.

Og fra inflationsfronten var der en stigning i producentpriserne på 0,1 pct. i juni på månedsbasis og 2,0 pct. på årsbasis. Økonomerne havde ventet en flad udvikling på månedsbasis og en stigning på 1,9 pct. i forhold til juni sidste år.

Ser man på udviklingen eksklusive fødevarer og energi - kerneproducentpriserne - var priserne 0,1 pct. højere end i måneden før, mens den årlige stigningstakt var på 1,9 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 0,2 og 2,0 pct.

Fredag morgen er der generelt positive markeder i Asien. Samtidig ligger de amerikanske futures med marginale udsving tæt på nul.

FINANS I TOP FØR REGNSKABER

De rentefølsomme finansaktier fik støtte af en vending i obligationsmarkedet med stigende renter til følge. Dermed blev onsdagens bundplacering skiftet ud med en plads i solen med en sektorstigning på 0,6 pct.

Fredag kommer regnskaber fra tre af de største amerikanske banker - JPMorgan Chase, Wells Fargo og Citigroup.

»Investorerne forsøger at købe på forkant af i morgen«, vurderer investeringschef Brad McMillan fra Commonwealth Financial i Massachusetts over for Reuters.

Stigende renter er derimod ikke teleselskabernes kop the. Sektorens høje udbyttebetaling bruges som alternativ til obligationsafkast, hvilket torsdag resulterede i et dyk i sektoren på 0,6 pct.

It-sektoren var til gengæld igen blandt dagens top tre. Apple og Paypal steg henholdsvis 1,4 pct. og 2,4 pct. efter at have indgået et samarbejde, hvor iTunes-brugere vil være i stand til at betale via Paypal.

Det betragtes som et klart signal på Paypals vigtige rolle i betalingsformidling ved e-handel.

It-underindekset lukkede med en stigning på godt 0,3 pct.

Blandt selskaberne var der bud efter detailhandelspapirer. Tøjkæden Gap steg 5,6 pct., og også JC Penney havde en suveræn dag med et plus på 7,8 pct. Det opstod efter en meddelelse om, at selskabet vil udvide med legetøjsbutikker i alle koncernens indkøbscentre.

Stigningerne smittede af på kollegerne Kohls og Macy's, der steg respektivt 4,8 pct. og 4,1 pct.