Aktier: Positive Wall Street-toner

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier lukkede i positivt territorium, hvilket fortsat prægede futures-markedet tidligt tirsdag. Men i takt med at den asiatiske handel skred frem, forsvandt den positive undertone, og de amerikanske aktiefutures faldt til under nulpunktet.

Mandagens mange markoøkonomiske data i USA signalerede ingen entydig retning, men bidrog alligevel til at vende et halvskidt humør på Wall Street.

Fra start skuffede det vigtige privatforbrug i USA, idet forbruget lå uændret i april i forhold til den samme måned året før. Ifølge Bloomberg News havde økonomerne regnet med en stigning i forbruget på 0,2 pct.

Til gengæld steg de amerikanske anlægsinvesteringer 2,2 pct. i april i forhold til måneden før, hvor der ifølge en rundspørge var ventet en stigning på 0,8 pct.

- Hvis de økonomiske data ikke er negative, men på den anden side heller ikke specielt positive, elsker markedet det. Det vi har set i dag, får os til at tro, at Fed vil ikke vil have specielt travlt med at hæve rentesatserne aggressivt, og det gavner aktiekurserne. Og så har de fusioner og opkøb, vi har set, også en stor positiv indflydelse, siger chef investeringsofficer Timothy Ghriskey fra Solaris Asset Management LLC i New York til Bloomberg News.

Dagens nøgletal blev sluttet af med de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM. Indekset udviklede sig i maj lidt stærkere end ventet, da det steg til 52,8 fra 51,5 måneden før.

Mandag endte med en stigning i S&P 500 indekset på godt 0,2 pct. til et slutresultat på 2111,73. Dow Jones lukkede med et plus på knap 0,2 pct. i 18.040,37, mens Nasdaq-indekset øgede knap 0,3 pct. og sluttede i 5082,93.

Omsætningen vendte tilbage til normalen med 670 mio. aktier på New York Stock Exchange. Nasdaq-børsens omsætning lå i den pæne ende med 1,9 mia. aktier.

På selskabssiden bekræftede Intel rygterne om, at der er opkøbstilbud på vej til chipproducenten Altera Corp. Tilbuddet fra Intel lyder på 54 dollar per aktie i Altera, hvilket værdisætter selskabet til 16,7 mia. dollar. Rygterne har svirret et stykke tid, og i forhold til 26. marts, som var dagen før, at der første gang lød hvisken i krogene om en forestående transaktion, er præmien på 56 pct. Ses der på lukkekursen fredag, er det en præmie på 11 pct. Altera steg 5,8 pct., mens Intel faldt 1,6 pct.

Netværksselskab Juniper Networks fik nedjusteret anbefalingen af finanshuset MKM Partners. Nu lyder vurderingen på "salg" mod "neutral" og reaktionen var et kursfald på 2,7 pct.

Luftfartsselskaberne havde en stærk dag med plusser til American Airlines og Delta Airlines på 4,3 pct. og 3,3 pct.

Blandt de øvrige store selskaber steg Microsoft 0,8 pct. og DuPont øgede 0,9 pct. Modsat gik det lægemiddelgiganten Pfizer og teleselskabet Verizon, der faldt med henholdsvis 0,6 pct. og 0,4 pct.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med små fald under 0,1 pct. i Asien, efter at have startet dagen med stigninger på 0,2 pct.