Aktier: Positive vinde på færre bekymringer

Der blæser positive vinde over de europæiske aktiemarked torsdag middag. En tro på at den græske krisen kan inddæmmes og/eller løses kombineret med stigende aktier i Kina giver færre bekymringsrynker hos handlerne i Europa.

Læs mere
Fold sammen

- Grækenland skulle være indpriset i markedet nu, vurderer strateg i Deutsche Postbank Heinz-Gerd Sonnenschein over for Bloomberg News og tilføjer:

De største europæiske indeks er allerede i en korrektiv fase, og vi har måske fundet bunden.

Han vurderer at flere og flere står på spring til at gå ind i markedet.

Det brede europæiske indeks Stoxx 600 stiger med 1,6 pct. til indeks 378,79 torsdag middag.

Den britiske byggekoncern Balfour Beatty har haft problemer med en række nye byggekontrakter. Det har kostet på indtjeningen i første halvdel af 2015 og sender aktien i bunds i Stoxx 600-indekset. Aktien falder 4,5 pct. til 218,10 pence.

Balfour Beattys indtjening i de første seks måneder af året har således været 120-150 mio. pund (1250-1550 mio. kr.) lavere, end selskabet selv havde forventet, har selskabet oplyst i en meddelelse torsdag ifølge Bloomberg News.

To tredjedele er relateret til det britiske marked, mens den resterende del skyldes udfordringer i USA og Mellemøsten.

Balfour Beatty kommer med endeligt regnskab for første halvår den 12. august.

Flyselskabet KLM, der er den hollandske del af Air France-KLM, er sent onsdag nået til enighed med dets piloter om en treårig overenskomst.

Aftalen betyder blandt andet, at lønningerne bliver frosset, produktiviteten skal øges, og samtidig skal pensionsalderen gradvist sættes op, skriver Bloomberg News.

Og det er tilsyneladende en nyhed, som investorerne synes godt om, for Air France-KLM-aktien stiger torsdag 4 pct. til 6,2 euro, hvilket sender aktien helt til tops i Stoxx 600-indekset.

Tøjkoncernen Superdry, der ejes af børsnoterede Supergroup stiger små 5 pct. til 1302 pence efter at fået åbnet en indgang til det kiensiske marked.

Superdry er kendt for hættetrøjer, store logoer og farverige joggingbukser til børn og unge, som de kinesiske teenagere nu skal klædes i.

Supergroup har underskrevet en joint venture-aftale for at komme ind på det kinesiske marked. Selskabet har underskrevet en tiårig kontakt med kinesiske Trendy International Group, der vil overtage den daglige drift af Superdry i Kina, mens Supergroup vil tage sig af brands og marketing.

Supergroup, der er noteret på børsen i London, har til og med april i år haft et overskud på 63,2 mio. pund, hvilket er 2 pct. mere end i perioden sidste år. Omsætningen i årets fire første måneder steg med 12,9 pct. til 486,6 mio. pund.