Aktier: Positive vinde og stigende aktiekurser i sigte

Meget tyder på, at de danske aktier vil lægge ud med pæne stigninger fredag morgen.

Baggrunden er, at Grækenland som lovet har afleveret en række reformslag, der skal danne basis for en ny økonomisk hjælpepakke og sikre landet en fremtid i eurosamarbejdet. Det lægger op besparelser på omkring 1 pct. af BNP, ændrede pensionsregler og højere moms.

De amerikanske aktiemarkeder tabte godt nok pusten efter dansk børslukketid torsdag, men siden er såvel de kinesiske markeder som de amerikanske futures strøget i vejret og ligger fortsat med særdeles pæne plusser.

Det indikerer umiddelbart en åbning i grønt for det toneangivende C20 Cap-indeks, der torsdag lukkede 2 pct. højere i 988,63.

I det hele taget er ugens tidligere billede af accelererende bekymringer for hele den globale økonomi blegnet, mens udsigterne i stigende grad er farvet lysegrønne.

Fredag morgen lagde forsikringskoncernen Tryg sig i selen til at lande et plus i dagens handel. Koncernen annoncerede et bedre end ventet nettoresultat på 580 mio. kr. i andet kvartal, hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates havde estimeret et resultat på 566 mio. kr.

Resultatet af selve forsikringsdriften faldt til 825 mio. kr. fra 941 mio. kr. i andet kvartal sidste år, men det var dog langt bedre end analytikernes estimerede resultat på 773 mio. kr.

Combined ratio - der er et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne - landede på 82,2 mod konsensus på 83,6. og også investeringsafkastet var - trods et fald - bedre en ventet.

Tryg steg torsdag 2,2 pct. til 140,10 kr.

Coloplast blev torsdag sat på Goldman Sachs' '"conviction buy-liste" og fredag har den franske storbank Exane BNP Paribas indledt dækning af medicoselskabet med anbefalingen ”neutral” og et kursmål på 450 kr. Aktien steg torsdag 2,5 pct. til 441,50 kr.

Også Chr. Hansen steg 2,5 pct. - her til 355,90 kr. - efter et løftet kursmål hos den britiske storbank HSBC til 375 kr. fra 315 kr. Den neutrale anbefaling "hold" blev fastholdt.

Vestas står til medvind på grund af rygter om, at vindmølleproducenten er tæt på en amerikansk ordre i North Dakota på 200 megawatt (MW). Vestas har ikke bekræftet ordren, men noteret rygtet. Derudover har Société Générale løftet kursmålet for aktien til 355 kr. fra 340 kr. Vestas steg 2,7 pct. til 343,50 kr.

Genmab modtager 15 mio. dollar i milepælsbetaling fra partneren Janssen som følge af, at det amerikanske selskab har færdiggjort indsendelsen af registreringsansøgningen til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, for kræftmidlet Daratumumab til behandling af personer med knoglemarvskræft, som har modtaget mindst tre forskellige behandlingsforløb.

Genmab steg torsdag 3,9 pct. til 593,50.

A. P. Møller-Mærsk kan får noget opmærksomhed, når der fredag indløber statistik over rateudviklingen. Den vil indikere, om der er holdbarhed i de seneste to ugers markante stigninger. B-aktien steg 1,1 pct. til 11.720 kr.

Finanshuset Bernstein har hævet kursmålet på Carlsberg med en halvtredser til 750 kr. B-aktien lukkede torsdag i 597 kr. efter en stigning på 1,8 pct.

Danske Bank kan blive påvirket af dagens overraskende gode regnskab fra norske DNB, der har offentligjort data for de første seks måneder af 2015. Danske Bank aktien steg i går 2,2 pct. til 195,20 kr.

GN Store Nord har ifølge Dagbladet Børsen fået sværere ved at øge værdisætningen, da konkurrenterne er ved at vinde ind på selskabets teknologi, og investorerne falder ikke længere på halen af benovelse over resultaterne. GN steg 0,5 pct. til 138,60 kr.