Aktier: Positive tendenser frem mod børslukketid i Europa

De europæiske aktiebørser målt på Euro Stoxx 50-indekset krydsede mandag adskillige gange stregen mellem plus og minus, efter at der dagen i gennem havde været fokus på, hvordan sagen om Grækenland udvikler sig.

Læs mere
Fold sammen

Sidst på dagen var der en smule optimisme at spore i forhold til, at Grækenland kan nå til enighed med sine kreditorer om en aftale, inden grækerne fredag står til at skulle betale et afdrag på 300 mio. euro på gælden.

Det bidrog til let stigende kurser hen mod børslukketid, og euro Stoxx 50 endte dermed over stregen og i et plus på 0,12 pct. i 3575,07.

Mandag kom der en endelig opgørelse over indkøbschefernes forventninger, PMI-indekset, for eurozonen. Den viste en lille nedrevidering til 52,2 i maj i forhold til den første opgørelse, som havde vist 52,3.

- Markedet ser på alle data for at observere QE-effekterne (ECB's opkøbsprogram, red). Vi kigger ind i en meget volatil periode over de næste dage, hvor græske nyheder vil dominere, siger Guillermo Hernandez Sampera, som arbejder med kapitalforvaltning hos MPPM EG, til Bloomberg News.

Blandt aktierne i Euro Stoxx 50 var den spanske tøjvirksomhed Inditex blandt de mest stigende med et plus på 2,2 pct. Det franske medicinalselskab Sanofi viste ligeledes gode takter med et plus på 1,0 pct., og stemningen var generelt god i forhold til de europæiske medicinalaktier, hvilket også var tilfældet for Novo Nordisk på børsen i København.

I indekset faldt derimod det tyske genforsikringsselskab Münich Re med 0,6 pct., efter at JPMorgan tog aktien af sin europæiske fokusliste. Det amerikanske finanshuse indlemmede i stede Svenska Cellulosa på listen, og det udmøntede sig i en kursstigning på 0,8 pct.

I Frankfurt, hvor det toneangivende Dax-indeks steg 0,2 pct., var der blandt sidepapirerne fokus på ejendomsselskabet Annington Immobilien, der efter en opjustering af forventningerne til hele året strøg i vejret med 5,9 pct.