Aktier: Positive takter i regnskabsstorm og venten på Trump

Foto: YURI GRIPAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske aktiemarked ventes onsdag at stige videre - igivet fald for tredje dag i træk.

Der er fortsat relativt gode takter på aktiemarkederne efter weekendens franske præsidentvalg, der mindskede risikoen for en sejr til en af de EU-kritiske kandidater.

Aktierne steg i USA tirsdag - til rekordniveau for Nasdaq-indeksets vedkommende - efter en ligeledes rekordfyldt handelsdag i Europa.

Samtidig er der forventninger om, at den amerikanske præsident, Donald Trump, vil fremlægge en erhvervsvenlig skattepakke, som dermed kan understøtte de store, børsnoterede selskabers indtjening.

- Dagen i dag bliver travl på regnskabsfronten, men den amerikanske præsident har proklameret, at han også ønsker investorernes fokus i dag.

- I aften dansk tid vil han nemlig komme med nyt omkring skattereformen som han talte så meget om i valgkampen.

- Vi har beskedne forventninger til Trump, men alt efter, hvad han kommer op med, kan det komme til at sætte sit præg på markederne, skriver seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea i en kommentar.

NOVOZYMES RAMMER MIDT I SKIVEN

Op til markedsåbning er der kommet regnskab fra Novozymes, der har præsteret nogenlunde på linje med forventningerne i markedet og fastholder sine egne økonomiske forventninger til 2017.

I første kvartal endte omsætningen på 3740 mio. kr. mod et estimat på 3704 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. Og på bundlinjen tjente Novozymes efter skat 772 mio. kr. mod de forventede 773 mio. kr.

Tirsdag inden regnskabsoffentliggørelsen faldt enzymproducenten med 1,2 pct. til 288,40 kr.

Fra udlandet er der også kommet regnskaber fra kolleger og konkurrenter til blandt andet TDC, Danske Bank og Nordea, idet Telia og Handelsbanken har fremlagt resultater. Begge de svenske selskaber overraskede positivt i årets første kvartal.

TDC steg tirsdag 1,4 pct. til 37,05 kr., mens Danske Bank gik frem med 0,2 pct. til 242,20 kr., og Nordea løftede sig 0,5 pct. til 81,95 kr.

ANALYTIKERE KIGGER PÅ HØREAPPARATFIRMAER

Fra analytikersiden er der nyt omkring høreapparatselskaberne William Demant Holding og GN Store Nord. For førstnævntes vedkommende har HSBC sænket sin anbefaling af aktien til "reducer" fra "hold", mens kursmålet skrues op til 135 kr. fra 116 kr.

Oveni har UBS løftet sit kursmål for WDH til 168 kr. fra 158 kr., men fastholder anbefalingen "køb".

I forhold til GN Store Nord har HSBC løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra tidligere "hold", mens kursmålet bliver hævet til 171 kr. fra 162 kr.

Tirsdag sluttede William Demant Holding 0,2 pct. lavere til 153,60 kr., og GN Store Nord gik frem med 0,7 pct. til 171,40 kr.

Også medicokoncernen Coloplast har været i analytikermøllen og fået sænket anbefalingen af HSBC til "hold" fra "køb", mens kursmålet er hævet til 585 kr. fra 555 kr. Tirsdag faldt Coloplast-aktien 0,3 pct. til 576,50 kr.

Blandt sidepapirerne kommer der onsdag regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank og Cbrain. De steg tirsdag henholdsvis 1,2 pct. til 1635 kr. og 1,0 pct. til 51 kr.