Aktier: Positive strømninger fra start efter ny budgetaftale

De amerikanske aktier er startet med positive fortegn i mandagens handel, hvor investorerne glæder sig over en ny budgetaftale fra Kongressen, der kom i land i weekenden.

Den nye aftale sikrer finansieringen frem til udløbet af dette finansår den 30. september, og dermed risikerer det offentlige i USA ikke at blive ramt af delvise nedlukninger på grund af pengemangel.

Ellers er der ikke meget inspiration at hente, idet samtlige markeder i Europa - med undtagelse af Danmark - holder lukket mandag grundet Spring Bank Holiday i Storbritannien og arbejdernes internationale kampdag.

De tre toneangivende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er startet med stigninger på mellem 0,1 pct. og 0,3 pct. på en dag, hvor volumen også i USA er ganske tynd.

Regnskabssæsonen kører fortsat i USA, om end på lidt lavere blus end tidligere. Mandag har der blandt andet været tal fra holdingselskabet Loews, der har aktiviteter inden for blandt andet forsikring, olie- og gasproduktion samt hoteldrift.

Og det var umiddelbart med bedre end ventede takter.

I første kvartal hentede Loews en justeret indtjening per aktie på 0,81 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med 0,66 dollar.

Resultatet blev hentet på baggrund af en omsætning på 3,3 mia. dollar.

Loews-aktien er startet marginalt lavere i 46,61 dollar i den tidlige handel.

Også Plantronics, der er konkurrent til danske GN Audio, har afleveret regnskabstal - her for fjerde kvartal af regnskabsåret 2016/17.

Og selskabet formåede hverken at leve op til sine egne eller aktiemarkedets salgsforventninger i de første tre måneder af 2017. Et svagt salg i forbrugersegmentet trækker ned.

Plantronics havde i selskabets fjerde kvartal, der løb til og med udgangen af marts, et salg på 209 mio. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 215,6 mio. dollar.

Toplinjen var også lavere end ventet fra selskabet selv, da ledelsen havde sigtet efter et salg på 213-223 mio. dollar i perioden.

For første kvartal venter Plantronics desuden en indtjening per aktie på 0,70-0,80 dollar, mens forventningen i markedet i forvejen var en indtjening per aktie på 0,85 dollar.

Plantronics-aktien falder med 0,6 pct. til 54,28 dollar fra start.

Efter lukketid venter der desuden regnskab for første kvartal fra halvlederproducenten AMD. Inden da stiger aktien med 1,7 pct. til 13,52 dollar i den tidlige handel.