Aktier: Positive forhandlinger med Nordkorea trækker indeks i plus

Læs mere
Fold sammen

. Fremgangen blandt de amerikanske aktier fortsætter fra åbningen tirsdag, efter at de tre ledende indeks også tog sig nogle pæne hop i mandagens handel.

Markederne ser ud til at få en lidt overraskende hjælpende hånd fra Nordkorea, der tilsyneladende er parat til at indgå i en seriøs dialog med USA om at droppe landets program for atomvåben, skriver flere medier.

USA's præsident, Donald Trump, har på Twitter ytret sig om forhandlingerne. Her påpeger han, at der mulig fremgang i samtalerne med Nordkorea, og at alle parter for første gang i mange år yder en seriøs indsats, skriver Bloomberg News.

Det skaber godt humør på markedet, hvor S&P 500-indekset, Nasdaq-indekset og Dow Jones-indekset stiger med mellem 0,2 pct. og 0,5 pct. fra start tirsdag.

Stemningen er desuden fortsat holdt oppe af, at sidste uges varsler om en straftold på stål og aluminium muligvis mere er forhandlingsteknik end et forslag til reel politik.

Det sker, efter at Donald Trump - ligeledes på Twitter - har ytret, at Canada og Mexico kan undgå de foreslåede takster, hvis der kan opnås enighed om en "fair" aftale i forhandlingerne om den nordamerikanske frihandelsaftale (NAFTA).

TARGET SKUFFER MED NY PROGNOSE

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til detailkæden Target, der har afleveret regnskab for fjerde kvartal 2017/18.

Det endte nogenlunde som ventet, men forventningerne til første kvartal 2018/19 ligger i den lave ende af markedets prognose, hvorfor aktien bliver sendt ned.

Target leverede en justeret indtjening per aktie på 1,37 dollar i fjerde kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med 1,38 dollar.

Det sammenlignelige salg steg i fjerde kvartal med 3,6 pct. mod en ventet fremgang på 3,4 pct.

Skuffelsen ligger i højere grad i forventningerne til første kvartal af indeværende regnskabsår, hvor Target venter en justeret indtjening per aktie på 1,25-1,45 dollar. Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet 1,40 dollar på den post, hvilket giver risiko for en skuffelse.

Target-aktien falder med 2,1 pct. til 73,56 dollar i den tidlige handel.

Efter markedets lukketid afleverer tøjkæden Urban Outfitters desuden tal for sit fjerde kvartal. Inden regnskabet stiger aktien med 2,5 pct. til 37,14 dollar.

/ritzau/FINANS