Aktier: Positive asiatiske markeder tæt på et års top

Aktiemarkederne i Fjernøsten fortsætter tirsdag morgen i det positive spor efter fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

 

Det asiatiske MSCI Asia Pacific Index ligger med en stigning på 0,2 pct., mens benchmark-indeks i Hongkong og Sydkorea ligger tæt på et etårigt højdepunkt.

- Pengepolitikken vil forsat være lempelig rundt om i verden, og det vil fortsætte med at være positivt over for risikofyldte aktiver. Jobrapporten i sidste uge viser, at der er ingen grund til, at Fed skulle have hastværk med at forhøje renterne. Den australske centralbank vil sandsynligvis vedtage en vente-og-se-holdning før renten sænkes yderligere, vurderer strateg James Woods fra Rivkin Securities i Sydney over for Bloomberg News.

I Japan ligger aktierne i plus for femte dag i træk primært trukket op af en svækket yen, mens investorerne vurderer mulighederne for yderligere stimulus fra Bank of Japan.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks stiger 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på knap 0,6 pct.

Børsen i Hongkong følger efter med en stigning på 0,3 pct., hvilket er det højeste niveau i et år.

- Markedet er overkøbt og overophedet på kort sigt. Et stort endagsfald eller vilde udsving vil sandsynligvis komme på et aller andet tidspunkt. Fra et værdiansættelsesperspektiv er markedet stadig billigere end det kontinentale marked selv efter det rekyl, vurderer fundmanager Wu Kan fra JK Life Insurance Co. i Shanghai til Bloomberg News.

De kinesiske børser på fastlandet begrænser stigningerne til under 0,1 pct. for såvel Shanghai Composites og CSI 300's vedkommende.

På de øvrige børser ligger Singapores Strait Times-indeks med et plus på 1,1 pct., mens Taiwans Taiex-indeks stiger 0,7 pct.

ASX-indekset i Sydney har ikke nået at reagere på den australske centralbanks fastholdelse af renten, men lukker som det eneste indeks i regionen med et minus, efter et fald på 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på under 0,1 pct. tirsdag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+0,3Topix+0,6Hongkongs Hang Seng+0,3 China Shanghai Composite+0,0China CSI 300+0,0Taiwan Taiex+0,7Sydkoreas Kospi+0,2 Indiens BSE Sensex+1,0Singapores STI+1,1 Sydney ASX 200-0,2

Indeksværdi klokken 06.20

/ritzau/FINANS