Aktier: Positive asiatiske aktier men lav likviditet i japansk fravær

De asiatiske aktier stiger mandag morgen, hvor reducerede spændinger på den koreanske halvø og solide kvartalsresultater sender de åbne markeder op, mens investorerne i Japan og på det kinesiske fastland holder fri på månedens sidste dag.

Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,7 pct. og er til stadighed positivt påvirket af et rekordoverskud fra high-tech-gianten Samsung Electronics forleden og samtidig støttet af det succesrige interkoreanske topmøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan ligger med et plus på 0,9 pct.

Likviditeten er yderst begrænset med fraværet af Japan, Kina og Indien, mens store dele af de asiatiske markeder er lukkede tirsdag for fejringen af 1. maj.

Påvirkningerne fra et stærk første kvartal fra de mange store internationale virksomheder støtter op om markederne.

Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,7 pct. og er til stadighed positivt påvirket af et rekordoverskud fra high-tech-gianten Samsung Electronics forleden og samtidig støttet af det succesrige interkoreanske topmøde.

Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan er nu næsten uændret i år efter et hop på mere end 13 pct. i samme periode sidste år.

»Nøglespørgsmålet for 2018 er i hvilket omfang et gunstige miljø kan fortsætte. Normaliseringen af pengepolitikken vil sandsynligvis forstyrre rytmen med mere volatile og mindre tilgivende markeder,« siger chefinvestor Jacob Mitchell fra det australske investeringshus Antipodes Partners til Reuters.

I Hongkong stiger Hang Seng-indekset 1,5 pct., mens Australiens benchmarkindeks ASX-200 ligger med et plus på 0,6 pct. og Singapores Straits Times øger 1,0 pct.

Den amerikanske S&P-future ligger med et plus på 0,2 pct., mens Nasdaq-futuren øger 0,4 pct.