Aktier: Positiv undertone i vente op til ECB-udmelding

Der er mindre plusser i vente på det danske aktiemarked torsdag, hvor fokus kredser om Den Europæiske Centralbank (ECB), som i eftermiddag vil løfte sløret for, hvilke pengepolitiske lempelser banken har tænkt sig at tage i brug for at løfte en lav inflation i eurozonen.

Der er mindre plusser i vente på det danske aktiemarked torsdag, hvor fokus kredser om Den Europæiske Centralbank (ECB), som i eftermiddag vil løfte sløret for, hvilke pengepolitiske lempelser banken har tænkt sig at tage i brug for at løfte en lav inflation i eurozonen. REUTERS/Yves Herman Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN


Der er på forhånd forventning om en rentesænkning, en forøgelse af det månedlige opkøbsprogram, viser en rundspørge fra Bloomberg, mens det derudover er mere usikkert, hvad centralbankchef Mario Draghi har med i posen.

»Udviklingen på finansielle markeder vil i dag afhænge meget af om ECB vælger at overgå investorernes forventninger f.eks. ved at lave differentierede indlånsrente, udvide opkøbsprogrammet til at omfatte flere obligationstyper eller hæve opkøbene med mere end 10 mia. euro om måneden,« skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar og fortsætter:

»Hvis det bliver tilfældet vil renterne køre ned, aktier op, mens euroen vil blive svækket. Hvis ECB skuffer vil der være lagt op til det modsatte billede. Frem til mødet forventer vi mere eller mindre dans på stedet med en svag positiv undertone, det vil sige tendens til rentefald og forsigtigt stigende aktier.«

Siden dansk børslukketid onsdag er det amerikanske aktiemarked steget en spids, futures peger en lille pil op, og der er positive vinde på de asiatiske børser med undtagelse af Kina. Herhjemme endte C20 Cap-indekset onsdag 0,2 pct. højere i 1001,84.

Milepælsbetaling til Genmab


Genmab kan komme i fokus torsdag, da biotekselskabet har modtaget en betaling på 5 mio. dollar fra partneren Janssen, hvilket er udløst som følge af fremskridt i et fase 2-studie med midlet Daratumumab til behandling af lymfekræftformen non-hodgkins lymfom, oplyste Genmab sent torsdag. Onsdag faldt selskabets aktie 0,4 pct. til 805,50 kr.

Generalforsamlinger


GN Store Nord, DSV, TDC, ALK-Abelló og Össur holder alle generalforsamling i løbet af torsdagen. Alle selskaberne med undtagelse af TDC udbetaler fredag udbytte, så torsdag vil være sidste dag til at positionere sig i aktien. GN-aktien steg 0,5 pct. til 134,40 kr., DSV endte 2,6 pct. højere i 282,60, TDC lukkede 0,1 pct. højere i 30,71, mens ALK-Abelló steg 2,6 pct. til 977 kr. Endvidere steg Össur 0,4 pct. til 23,98.

Første regnskab som børsnoteret


Scandinavian Tobacco Group, der steg 0,8 pct. til 100,80 kr., skal i ilden for første gang som børsnoteret selskab, når tobakskoncernen torsdag gør status for 2015. Imens kan Mols-Linien meget vel komme med sit sidste regnskab som børsnoteret selskab torsdag, da fondsbørsen i slutningen af februar godkendte en afnotering af rederiet. Beslutningen er dog endnu ikke endelig, da en række mindretalsaktionærer har klaget over afgørelsen til Finanstilsynet. Rederiaktien steg 1,7 pct. til 61 kr.

Københavns Lufthavne, der steg 2,6 pct. til 3849 kr., offentliggør torsdag trafikstatistik for februar.

Dagen derpå for G4S


G4S havde en meget skidt onsdag oven på sit regnskab for 2015, der ellers afslørede underliggende fremgang over hele linjen. Flere analytikere mente dog, at der var tale om en omgang rodede tal præget af store engangsposter, skrev Bloomberg.

Efterfølgende har Nordea sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold", mens finanshuset RBC skåret 2 kr. af kursmålet til 16,41 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. G4S fik drøje hug i onsdagens handel, hvor den faldt 10,1 pct. til 18,32 kr.