Aktier: Positiv undertone efter stigninger i futures

Efter at den græske uro igen sørgede for en noget blandet stemning på det danske aktiemarked tirsdag, er der onsdag lagt op til lidt mere positive toner.

Selv om Grækenland har fejlet på alle punkter, og værket tirsdag aften blev kronet med undladelse af en betaling af et afdrag til Den Internationale Valutafond, synes de finansielle markeder at have taget enhver tænkelig forbehold for de uregerlige og uforudsigelige græske beslutninger, og i sidste ende lukkede det amerikanske aktiemarked med pæne stigninger.

Den positive undertone fortsætter onsdag morgen, hvor futures på de amerikanske indeks ligger med plusser på godt 0,3 pct. Den tyske Dax-future stiger samtidig 0,5 pct. onsdag morgen

Dermed tyder det på, at de danske aktier vil åbne med stigninger, efter at det toneangivende danske aktieindeks - C20 Cap-indekset - tirsdag faldt 0,4 pct. og lukkede i 978,63.

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen vil være i fokus onsdag. Koncernen klarede sig bedre end ventet i tredje kvartal af regnskabsåret 2014/15, hvor omsætningen landede på 228,1 mio. euro, og resultat af primær drift (EBIT) udgjorde 63,8 mio. euro. Konsensus var ifølge Ritzau Estimates, en omsætning på 223,4 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 61,4 mio. euro. Den organiske vækst var i kvartalet på 7 pct. mod konsensus om en organisk vækst på 6,8 pct.

Chr. Hansen opjusterede samtidig forventningerne til en organisk omsætningsvækst på 8-9 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på over 26,5 pct. Forventningerne til de frie pengestrømme opjusteres til omkring 150 mio. euro fra tidligere "over 130 mio euro".

Chr. Hansen steg tirsdag 0,7 pct. til 326,50 kr.

Pandora var en anden af de få positive aktier tirsdag efter et skulderklap fra det amerikanske finanshus Bank of America Merrill Lynch. Og onsdag skriver Børsen, at Pandora i Tyskland åbner en ny konceptbutik i rekordhastighed. Det skal vende flere års skuffelser til en massiv fremgang på det store smykkemarked. Antallet af sælgere fordobles og kravet er overskud. Pandore steg 1,4 pt. til 719 kr.

Vestas er igen i fokus, efter at nye ordrer er indløbet i nattens løb. Sent tirsdag aften kunne vindmøllegiganten oplyse om tre nye ordrer i USA med en samlet kapacitet på 537 megawatt (MW). Vestas steg tirsdag 0,1 pct. i 334 kr.

A.P. Møller-Mærsk må se et reduceret kursmål fra SEB i øjnene. Målet lyder nu på 15.000 kr. mod hidtil 17.000 kr. Anbefalingen lyder dog stadig på "køb", hvilket giver mening, da B-aktien tirsdag lukkede i 12.120 kr. efter et fald på 1,4 pct.

Boconcept kom tirsdag med årsregnskab, hvor toplinjen godt nok blev forbedret væsentligt, men underskuddet på bundlinjen til gengæld blev mere end firedoblet til et minus på 57,1 mio. kr. Til gengæld er der ryddet op blandt de blødende butikker ifølge meldingen fra den børsnoterede Herningvirksomhed. Aktien faldt 7,6 pct. til 134 kr.

Ejendomskoncernen Nordicom får forlænget selskabets låne- og kreditaftaler til den 31. december 2015 i sidste sekund torsdag. Dermed kan selskabet forsøge at forhandle en restrukturering på plads. Aktien faldt 2 pct. til 2 kr.

/ritzau/FINANS