Aktier: Positiv udvikling på de asiatiske markeder

Der er en generel positiv udvikling på de få fjernøstlige aktiemarkeder, der er åbne onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Solide stigninger præger aktiemarkedet i Tokyo på bagkant af endnu en rekord på Wall Street tirsdag.

Til gengæld er næsten alle kinesisk relaterede markeder lukket på grund af indledningen af det kinesiske lunar-nytår, hvor hestens år afløses af gedens år. Det holder markederne i Shanhai, Shenzhen, Taipei og Seoul lukkede, mens Hongkong var i omdrejninger indtil frokosttid, hvor nytåret også her efterfølgende har lagt markedet øde indtil mandag.

De tilbageværende investorer vælger at ignorere de strandede forhandlinger mellem Grækenland og eurozonen, og i stedet se på Bank of Japans positive vurdering af udviklingen i Den Opgående Sols Land.

- De fleste markedsdeltagere antager, at i modsætning til sidste gang - selv i det værst tænkelige scenarie - vil problemerne i Grækenland ikke føre til et sammenbrud i det europæiske finansielle system. De antagelser er allerede prissat i markedet, siger aktiechef Hiroichi Nishi fra SMBC Nikko Securities Inc. i Tokyo til Bloomberg News.

Den japanske centralbank fastholdt som ventet de pengepolitiske stimuli uændrede, men bankens vurdering af eksporten og industriproduktionen var mere optimistisk end i sidste måned. Eksport og produktion "viser opsving", hedder det i erklæringen. I januars vurdering betegnede centralbanken eksporten som visende "tegn på opsving", mens produktion vurderedes at have været "bundet".

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks stiger 0,9 pct., mens det brede Topix -indeks handles med et plus på 1,1 pct.

Blandt de øvrige børser er stigninger i Indien, hvor Mumbai BSE Sensex stiger 0,6 pct., og i Sydney, hvor ASX-indeks kort før lukketid handles knap 1,0 pct. højere.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med små stigninger under 0,1 pct. i den asiatiske handel.