Aktier: Positiv udvikling i USA afspejles i Asien

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en blandet udvikling tirsdag morgen, men målt på MSCI-indekset for Asien-Pacific uden for Japan er der tale om en stigning på 0,3 pct.

De japanske aktier ligger samtidig med plusser i samme størrelsesorden, hvor investorerne lægger sig i slipstrømmen af stigende aktiemarkeder i USA mandag.

»Vi ser parallelle gevinster for både de amerikanske markeder og den amerikanske dollar natten over med en pæn portion optimisme kanaliseret ind i markedet fra starten af ugen,« vurderer markedsstrateg Jingyi Pan fra IG i Singapore i en notat ifølge Reuters.

I Tokyo afspejles mandagens amerikanske stigninger i de store bilfabrikker. Toyota Motor stiger 2,3 pct., Honda Motor øger 2,8 pct. og Nissan Motor handles 1,9 pct. højere.

Nikkei 225-indekset stiger 0,4 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,2 pct.

På det kinesiske fastland er tendensen negativ. Shanghai Composite og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong falder begge 0,5 pct., mens CSI 300-indekset dropper 0,8 pct.

Markedet i Seoul blev tirsdag morgen kortvist rystet af endnu en missilaffyring fra Nordkorea. Markedet besindede sig og stabiliseres med et fald i Kospi-indekset på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med en fald udvikling i S&P, mens Nasdaq-futuren fortsætter ned med et drop på godt 0,1 pct. tirsdag morgen.