Aktier: Positiv trend fortsætter næsten overalt i Asien

De asiatiske aktieinvestorer fortsætter mandagens positive trend tirsdag morgen, hvor så godt som samtlige markeder ligger med stigninger trods en negativ afslutning på Wall Street mandag aften.

Foto: STR.
Læs mere
Fold sammen

I modsætning til de amerikanske investorer ser de asiatiske analytikere positivt på en eventuel amerikansk renteforhøjelse, da det vil bakke op om især de japanske eksportvirksomheder.

Og med mandagens ganske solide ISM-tillidstal fra USA er forventningen om en forhøjelse i december øget.

- Dataene tyder på, at Fed sandsynligvis vil forhøje renterne i december. Vi vil sandsynligvis få et par måneder med generelt stærkere data på baggrund af styrken i de nye ordrer. Yen-svækkelsen støtter japansk eksport, påpeger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo er yen svækket til det laveste niveau i adskillige uger, og det er med til at løfte de japanske aktier.

- Alt i alt synes den amerikanske økonomi at være på vækstsporet. Enkelte havde ventet en forværring i ISM-tallene, og reduktionen i bekymringerne vil hjælpe de japanske aktier højere, siger vicechef Mitsuo Shimizu fra Japan Asia Securities Group Ltd. i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset stiger 0,8 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er lukket for den ugelange fejring af den kinesiske nationaldag - kaldet Golden Week. Børsen i Hongkong er dog åben, og Hang Seng-indekset ligger med en marginal stigning tæt på nul.

Blandt de øvrige børser stiger Taiex-indekset i Taipei 0,3 pct., Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,5 pct., og Singapores Strait Times stiger 0,2 pct.

I Sydney falder ASX-indekset til gengæld 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på omkring 0,1 pct. tirsdag morgen.